PREPORUKA SPORT

HRVATSKI MEDIJI POHVALILI GEST: Rafael Nadal odbio da igra sa Nikom Kirjosem zbog Done Vekić

rafael-nadal-us-open-outfit-2015-nikePotez tenisera Rafaela Nadala da ne igra u dublu sa Nikom Kirjosem na humanitarnom događaju Teniske akademije Džona Mekinroa hrvatski mediji pozdravili su kao viteški.

Džentlmen Rafa, kako su ga nazvali novinari Jutarnjeg lista, učinio je to zbog uvreda Nika Kirjosa izrečenih na račun hrvatske teniserke Done Vekić.

Kirjos je u drugom kolu ATP turnira u Montrealu dobacio protivniku Stanislasu Vavrinki usred meča: ,,Kokinakis ti je poševio curu. Žao mi je što ti to moram reći stari” i tako izazvao apsolutno zgražavanje i osudu ne samo teniske javnosti.

– Sve je sada gotovo. Svi su nastavili dalje nakon tog incidenta. Igram vrlo dobro. To je dio putovanja. Mislim da niko nije savršen u 20. godini života. Nije to bila najbolja stvar koju sam učinio. Naučio sam iz nje i sazrijevam iz dana u dan – kazao je juče Kirjos koji je na kraju igrao sa Džonom Mekinroom u dublu protiv Patrika Mekinroa i Jonasa Bjorkmana.

Nadal ne smatra da je problem u godinama mlađanog Kirjosa.

– Ne razumijem zašto je to učinio. To je bilo potpuno bespotrebno. Godine nijesu opravdanje. U pitanju je poštovanje. Nije bio u pravu – kazao je Nadal koji je na kraju na humanitarnom meču igrao protiv Kirjosovog novog trenera Lejtona Hjuita.

55e0b409e8f804624a301f1f_rafael-nadal-ping-pong

 

Nadal o US Openu, ljubavi prema Brodveju i skidanju pred kamerama

US Open počinje u ponedjeljak. Nadal će u prvom krugu igrati protiv Hrvata Borne Ćorića koji ga je već jednom pobijedio.

– Nije ovo bila idealna godina za mene, ali nije tako katastrofalno. Čini mi se da sam imao više uspona i padova nego posljednjih deset godina. Nastaviću naporno da radim i nadam se da će se to vratiti na pravi način. Što se tiče US Opena, vježbam koliko mogu. Na turnir onda stignem sa pravim mentalitetom i samopouzdanjem – kazao je Nadal u današnjem intervjuu za ,,Veniti fer”.

Govorio je i o ljubavi prema Brodveju.

– Kada sam u Njujorku, moja omiljena stvar je odlazak na Brodvej. Volim ,,Fantoma iz opere”, gledao sam ga sedam puta. Tu su još ,,Jadnici”, ,,Mama mia”, ,,Kralj lavova” i drugi – istakao je Nadal.

Protekle sedmice snimio je reklamu za Tomija Hilfigera u kojoj igra partiju tenisa, a opklada je onaj ko gubi, on skida odjeću. Novinarka ,,Veniti fera” pitala ga je da li mu smeta to što se skida pred kamerama ili hordom fanova.

– Zabavljamo se. Važno je da se čovjek osjeća ugodno kada radi takve stvari – odgovorio joj je Nadal.

B.R.

Foto: Rafael Nadal Fans/Vanity Fair