ART

KIC BUDO TOMOVIĆ: Večeras nastupaju Dejan Cukić i ,,Spori ritam bend”

Dejan Cukic i pori ritam bendBeogradski kantautor Dejan Cukić sa bendom ,,Spori ritam bend” prirediće večeras u 21 sat koncert u okviru manifestacije ,,Podgoričko ljeto 2015” na terasi Kulturno – informativnog centra ,,Budo Tomović”.

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na biletarnici KIC-a i danas od 9 do 20 sati.

– Imamo informaciju da neće biti kiše, pa će koncert biti održan na terasi KIC-a – rekli su za MNE magazin u KIC-u.

U intervjuu koji je Dejan Cukić dao našem portalu pred dolazak u Podgoricu najavio je da će pjevati pjesmu ,,Prava ljubav”. Na naše pitanje da li možda da očekujemo legendarnu pjesmu ,,Bitlsa” ,,Don't let me down”, jer ovo je Cukiću prvi nastup na krovu zgrade, pa ga je to podsjetilo na liverpulski bend, rekao je:

– To sa ,,Bitlsima” nije loša ideja.

Nema rok nastupa bez neke od Cukićevih pjesama, pa bila to ,,Nebo jedino zna” ili ,,Ja bih da pevam”. Tu su još ,,Letnje kiše”, ,,Julija”, ,,Fantastičan dan”, ,,Priča o ljubavi”, ,,Stranac u Beogradu”, ,,Ruža ispod pepela”, ,,Mokre ulice”, ,,Kao ti”, ,,Dolazi tiho”, ,,Volim kad si tu”….

Dejan Cukić karijeru je započeo u grupi ,,Bulevar”. Od djetinjstva je, kaže, postao zaražen rokenrol virusom koji su u to vrijeme širili ,,Bitlsi”, ,,Stonsi” i ostali heroji muzičke revolucije šezdesetih godina. Nakon ,,Bulevara” put ga je odveo u bend ,,Bajaga i instruktori”, a potom i u solo karijeru koja još traje.
Posvećenost i vrsno poznavanje muzike iskazuje kroz novinarstvo, uredništvo, predavanja, kolumne i prevođenje. Tako je Cukić bio saradnik omladinskog lista ,,Zdravo” 1979. godine, urednik izuzetno tiražnog lista ,,Rock” i vječite ,,Hit strane” Politikinog Zabavnika. Prevodilac je knjiga ,,Muzika je najbolja” (biografija Frenka Zape), ,,The Rolling Stones – Uputstvo za upotrebu”, ,,45 obrtaja – priče o pesmama”, autobiografije Erika Kleptona, Kita Ričardsa, Dejvida Bouvija, Mika Džegera, sastava ,,Led Zeppelin”, ,,Depeche Mode”, ,,The Beatles”, a uskoro bi trebalo, kako je najavio za MNE magazin, da bude objavljen prevod autobiografije Bilija Ajdola.
B.R.

Foto: Aleksandar Zec

kud duga