SLAJDER SPORT

NIKOLA JANOVIĆ: Igraću još sljedeću godinu, pa napuštam vaterpolo

NIkola Janovic_Kaca BUlatovic_Radmila Petrovic

Vaterpolista Nikola Janović sportista je čiji se lik nalazi na koricama svesaka napravljenim u sklopu projekta ,,Naše sveske“ Ministarstva prosvjete i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. To mjesto zaslužio je svojim uspjesima, među kojima su medalje sa evropskih, svjetskih i klupskih prvenstava. U razgovoru za MNE magazin kaže da je vrlo važno da djeca imaju idole.

– Učešćem u ovom projektu im dajemo mogućnost da imaju idole u svojoj zemlji i da kupuju sveske sa sportistima koje najviše vole. Moji idoli svakako su bili naši sportisti, pošto sam se i sam bavio vaterpolom. Bilo ih je dosta. Od svakoga ponešto uvijek nekako uzmete i kasnije gradite svoju karijeru – istakao je Janović.

Janović želi da karijeru završi nastupom na Olimpijskim igrama.

– Planirao sam još godinu da igram, onda završavam svoju vaterpolo karijeru. Imam neku ambiciju da završim sa Olimpijskim igrama, po treći put da nastupi naša reprezentacija na Olimpijskim igrama. Koliko je to realno, vidjećemo. Igraću ovdje, baš iz tog razloga u Jadranu iz Herceg Novog, malo tu godinu i da sebe oporavim nakon svih napornih godina, da malo sa doziranim utakmicama i treninzima pokušam da se pripremim za Olimpijske igre – istakao je ovaj vrsni vaterpolista.

Na pitanje da li  planira da otputuje na odmor, Nikola kaže:

–  Odmor mi je da  sam kući, da nisam previše povezan s vodom.

B.R.

Foto: B. Šekularac