SLAJDER SPORT

RADMILA PETROVIĆ ZA MNE MAGAZIN: Moji idoli uvijek su bili iz Crne Gore

Zavod-za-udzbenike_Radmila-PetrovicRukometašica Radmila Petrović danas je u Podgorici promovisala projekat Ministarstva prosvjete i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva pod nazivom ,,Naše sveske“.

Kako je riječ o sveskama na čijim se koricama našao i njen lik kao uspješne sportistkinje, pitali smo je ko su bili njeni idoli u mladosti.

– Sa 12 godina sam počela da treniram rukomet u Nikšiću i nekako su mi uvijek bili idoli igrači iz ,,Budućnosti“. Uvijek sam sanjala da se nađem u tom klubu i da igram za taj klub. Prvo sam tražila idole oko sebe, u svojoj zemlji. Naravno da ima veoma uspješnih sportista i vani, ali ne vidim po čemu su oni uspješniji od naših ljudi – istakla je Petrović.

Željeli smo da znamo i kako izgleda njen idealan odmor.

– Već smo sada na aktivnom odmoru. Imali smo tri nedjelje bez treninga. Sad smo već počeli da radimo intenzivno, da treniramo cijeli jul. Idealan odmor je neko putovanje na egzotičnu destinaciju i samo odmor, kupanje i sunčanje. Pošto sam tokom cijele godine aktivna i jednostavno kada imam slobodno željna sam da odmaram, da spavam, da uživam – kazala je Petrović.

U avgustu počinje nova sezona sa ekipom ,,Budućnosti“.

–  Spremamo se za Ligu šampiona. Nakon toga u decembru imamo svjetsko prvenstvo sa reprezentacijom. Potom se nastavlja Liga šampiona, pa kvalifikacije za Olimpijadu. Ja se nadam, ako Bog da, da ćemo sljedeće godine u avgustu otići na Olimpijadu – kazala je Petrović.

B.R.

Foto: B. Šekularac