DRUŠTVO PREPORUKA

CETINJE: Sjutra počinje ,,Ljeto u Prijestonici”

 

ljeto u prijestonici presViše desetina raznovrsnih događaja, objedinjenih u 16 manifestacija i festivala, obilježiće ovogodišnje izdanje tradicionalnog programa „Ljeto u Prijestonici“, koji počinje sjutra svečanim otvaranjem Međunarodnog festivala animiranog filma „NAFF 2015“.

O programu koji organizuju Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, više riječi bilo je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili sekretarka za kulturu i medije u Prijestonici Cetinje Žana Lekić, direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović i savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Prelević.

Kako je naglašeno, ovogodišnje „Ljeto u Prijestonici“ obilježiće niz novih formi, ali i sadržaja, a cjelokupan program – koji počinje sjutrašnjim Međunarodnim festivalom animiranog filma „NAFF 2015“ – trajaće do septembra.

– Za razliku od prošlih godina, „Ljeto u Prijestonici“ ovog puta dobija još i filmski festival, teatarske forme na otvorenom, obnavljamo međunarodnu auto trku na Lovćenu i otvaramo nove turističke sadržaje, poput Lipske pećine. Program, kako godine odmiču, postaje sveobuhvatniji i u tome je  jedna od njegovih najznačajnijih vrijednosti. Cilj je da „Ljeto u Prijestonici“ privuče što raznovrsniju publiku, i to ne samo kada govorimo o našim sugrađanima, već i o posjetiocima sa strane– kazao je Prelević.

Sekretarka za kulturu i medije u Prijestonici Cetinje Žana Lekić govorila je o brojnim umjetničkim događajima koji će obilježiti „Ljeto u Prijestonici“, pritom akcentujući festivalske sadržaje.

– Drago nam je što smo ove godine domaćini jednog respektabilnog festivala animiranog filma, ali i što ćemo ove godine unaprijediti „Cetinje Jazz Fest“ koji će imati regionalni karakter. U okviru „Ljeta u Prijestonici“ imaćemo  plesne, ali i teatarske sadržaje, kao i da će Ljetnja pozornica početkom avgusta, već tradicionalno, biti domaćin poznatim muzičkim bendovima iz države i okruženja– naglasila je Lekić.ljeto u prijestonici

Direktorica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ana Ivanović iskazala je uvjerenje da će ovogodišnji program privući još više posjetilaca u odnosu na protekle dvije godine.

– Počev od kulturnih i sportskih manifestacija, preko događaja kao što su Njeguška trpeza ili Riječka noć, sve do nove ponude koju će naš grad dobiti otvaranjem Lipske pećine, Cetinje i ovog ljeta zaista ima što da ponudi svim posjetiocima. Iz tog razloga, sigurna sam da su pred nama tri mjeseca dobro posjećenih manifestacija, koje danas u bitnoj mjeri doprinose i turističkoj ponudi Cetinja– zaključila je Ivanović.