DRUŠTVO PREPORUKA

DIGITALIZACIJA: Risivere besplatno dobilo 13.836 korisnika materijalnog obezbjeđenja

U Crnoj Gori ovog mjeseca počelo je digitalno doba, pa je tom prilikom Vlada obezbijedila risivere za 14.319 građana koji su korisnici prava na meterijalno obezbjeđenje i ličnu invalidninu.

digitalizacija
Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja kažu za MNE magazin da je do 17.juna 13.836 korisnika dobilo besplatno set-box uređaj na kućnu adresu.

-U toku je raspodjela set-box uređaja preko centara za socijalni rad za 483 korisnika navedenih prava, jer korisnici nisu nađeni na kućnim adresama ili su promijenili kućnu adresu –naveli su iz Ministarstva.

Vlada Crne Gore je sa kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori pokrenula projekat Podrške procesu digitalizacije, koji ima za cilj što brži prelazak na digitalne radio-difuzne sisteme.

Crna Gora će digitalizacijom televizije ostvariti korist na više nivoa, a budžet bi, po tom osnovu, mogao prihodovati 50 miliona eura. To je nedavno za MNE magazin Zoran Sekulić, direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

– Građani će tu korist osjetiti sa aspekta kvalitetnije televizijske slike i rezolucije, ali i korišćenja nekih multimedijalnih sadržaja, dok će operatori sa novom tehnologijom lakše i uspješnije prevazilaziti ograničenja u prenosu signala – naveo je Sekulić.