DOM DOM_IZDVOJENO

KOLAČIĆI: Kapkejk sa malinom

kapkejk

24kitchen.rs

Kapkejk je popularni kolačić bez kojeg Amerikanci ne mogu da zamisle  dan. Kuvarica Sara la Fonten predstavlja recept za ovu ukusnu poslasticu.

Za tijesto je potrebno: 2  jaja, 1.75 dl šećera, 2 dl  pšeničnog brašna (za kolače), 1.5 kašičica praška za pecivo , 1 dl ulja, 1.75 dl mlijeka, nekoliko kapi crvene prehrambene boje, nekoliko kapi ekstrakta maline.

Za glazuru od maline je potrebno: 1 kašika margarina, 1 kašika blago osoljenog maslaca, 3 dl šećera u prahu, 2 kašike mascarpone sira , 1 kašičica ekstrakta vanile, nekoliko kapi crvene prehrambene boje.

Za džem od maline je potrebno: 3 dl smrznutih malina, 1.5 dl šećera, 0.5 dl vode, 4 kašike soka od limuna.

Umutiti jaja sa šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo prosijane kroz sito, zatim  ostale sastojke. Dodati crvenu prehrambenu boju. U pleh za mafine staviti papirne korpice, napuniti ih tijestom i peći u rerni na 180 stepeni otprilike 12-15 minuta.
Za glazuru
Mutiti maslac i šećer u prahu dok smjesa ne postane kremasta. Dodati  sir, ekstrakt vanile i crvenu prehrambenu boju. Smjesu sipati u kesu za šlag i nakratko je staviti u frižider.

Za džem
Sipati sve sastojke u šerpu i kuvati dok se ne dobije gust džem. Sačekati da se džem potpuno ohladi. Mafine ukrasiti glazurom i na vrh sipati džem i šećer u prahu.

Izvor: 24 kitchen.rs