DRUŠTVO PREPORUKA

PRIREDBA: ,,Luče” uručene u OŠ ,,Pavle Rovinski”

Pavle-Rovinski_luce_07Danas je u Osnovnoj školi ,,Pavle Rovinski” u Podgorici održan Dan najboljih na kojem su uručene ,,luče” i nagrade  đacima koji su postigli uspjehe na Olimpijadi znanja i državnim takmičenjima.

Program, koji su vodili učenici šestog razreda Anastasija Dragović i Ognjen Mugoša, počeo je izvođenjem kompozicije na violini učenice petog razreda Allessije Okulić. Recitovali su Lejla Šabotić i Nikola Đukić, dok je gitaru svirao učenik sedmog razreda Sava Stanković.

Diplome su uručene najboljim đacima na Olimpijadi znanja iz biologije, hemije, italijanskog jezika, likovnim, literarnim konkursima, dok su članovi ekipa ,,Montebot” na državnom takmičenju u robotici osvojili drugo, a članovi grupe ,,Lego planet” u debitantskom nastupu na istom takmičenju zauzeli šesto mjesto.

Od ove godine na inicijativu pedagoškinje Rene Rakčević uručena je nagrada za najboljeg druga i drugaricu, a osvojili su je učenici IX-6 odjeljenja Damjan Tomić, Sara Stijepović, Aleksandra Vojinović i Marija Mojašević.

Direktorica škole Marijana Papić kazala je da su ove godine 23 učenika devetih razreda dobili priznanje ,,luča”.

Lučonoše su Nebojša Bojanić, Saša Delić, Petar Laušević (svi iz IX-1), Vasilije Rakočević, Kristina Jokić, Emina Krnić (svi iz IX-2), Ema Bahtijarević, Andrija Vujačić, Anja Darmanović, Nikola Jokanović, Marija Džaković (svi iz IX-3), Ilma Jarović, Slađana Jokić, Luka Komarica, Edvin Medunjanin, Ena Tatar (svi iz IX-4), Teodora Benić, Katarina Vujošević, Božidar Karadžić, Rijalda Ramusović, Ivana Tasić (svi iz IX-5), Maša Vujadinović i Leona Paljušević (obje iz IX-6).

Ivana Tasić je đak generacije, a jutros su u školi dobili obavještenje da je Ivana ušla u prvih deset takmičara na Olimpijadi ruskog jezika.

B.R.

Foto: B.Šekularac

This slideshow requires JavaScript.