DOM PREPORUKA

PODGORICA: Na donatorskoj izložbi “Naj-mješanac” predstavljeno 50 pasa

izlozba-pasa_07

Donatorska izložba pasa pod nazivom “Naj-mješanac”, u organizaciji NVO „sPas“ održana je večeras u parku kod Dvorca Petrovića u Podgorici gdje je bilo prijavljeno oko 50 pasa.

Psi su, kako za MNE magazin, kaže jedna od organizatora ove manifestacije, Tajana Nedić bili podijeljeni u dvije kategorije i to – vlasnički mješanci i bezdomni mješanci, o kojima brinu društva za zaštitu životinja ili hranitelji.

-Na izložbi ima oko 20- ak bezdomnih mješanaca, i oko 30- ak vlasničkih. Naš cilj je da nađemo što više  ljudi koji će da udome pse, kao i da promovišemo udomljavanja pasa, a ne kupovinu- kazala je Tajana Nedić.

Dodala je da je interesovanje posjetilaca bilo veliko, i da su se organizatori trudili da sve protekne u najboljem redu.

S obzirom da se radi o donatorskoj izložbi, članovi i volonteri NVO „sPas“ su na događaju nudili posluženje iz domaće radinosti u zamjenu za simboličnu donaciju. U ponudi su bile i usluge uljepšavanja, šetanja i fotografisanja ljubimaca. Prikupljeni novac biće iskorišćen za liječenje i zbrinjavanje napuštenih životinja.

K.J.

This slideshow requires JavaScript.

Foto: B.Šekularac