ENGLISH PREPORUKA

NAJLJEPŠI FILMSKI POLJUPCI: Od ,,Titanika” do ,,Odavde do vječnosti“

Ususret izboru kanala MTV za najljepši filmski poljubac 2015. godine, časopis ,,In stajl“ odabrao je pet najlegendarnijih kadrova.

012611-Titanic-400_0

Na vrhu liste je poljubac Kejt Vinslet i Leonarda Dikaprija u filmskom ostvarenju Džejmsa Kameruna ,,Titanik”.

– Režiser Džejms Kamerun u početku je planirao da glavna glumica bude tip kao Odri Hepbern. Leonardo Dikaprio skoro je odbio ulogu. Scenu u kojoj Dikaprio privlači Vinslet sebi i ljubi je, glumac je opisao kao da je bilo poljubiti člana porodice – piše u objašnjenju časopisa zašto su odabrali upravo ovaj poljubac za najljepši svih vremena.

012511-GoneWithTheWind-400_0

Drugi je poljubac između Klarka Gebla i Vivijen Li u filmu ,,Prohujalo sa vihorom”.

– Tebi očajnički treba poljubac. Treba te ljubiti, i to često. A to treba da radi neko ko zna šta radi – rekao je Ret Batler (Klark Gebl) Skarlet O’Hari (Vivijen Li) u epskom filmu iz 1939. godine – kaže se u saopštenju ,,In stajla”.
Kasnije u filmu, kad ju je prosio, Ret je i dokazao da je on pravi čovjek za to.

53a4c9828e4c226590f35ed6445c90c3

Treći na listi je ,,Imati, pa nemati”.

– Da budemo iskreni, nije bio poljubac taj koji je činio scenu toliko nezaboravnom, već ,,šegačenje” između Hamfrija Bogarta i Lorin Bekol (koji su se zaljubili na snimanju ovog filma 1944. godine). ,,Zbog čega si to uradila?”, pita Bogart Bekolovu u sceni nakon što ga je poljubila. ,,Interesovalo me je kako bi mi se svidjelo”, odgovara mu Bekol – obrazložili su novinari ,,In stajla” svoj izbor.

012511-DirtyDancing-400_1

,,Prljavi ples” je četvrti odabir.

– Još jedna duboko nevjerovatna radnja – jedina djevojka koja je mogla da popuni mjesto plesačice u važnom nastupu bila je tinejdžerka (Dženifer Grej) koja jedva da je znala da sastavi dva smislena pokreta. U sceni kada je Džoni (Patrik Svejzi) konačno uzeo Bejbi (Dženifer Grej) u naručje ,,topile” su se žene širom svijeta – piše ,,In stajl”.

From_Here_Eternity_surf_712

,,Odavde do vječnosti” još je jedan  klasik iz 1953. godine.

– Ovaj zagrljaj na plaži smatran je dosta riskantnim potezom te 1953. godine, iako je najseksepilniji dio otklonjen u montaži. Ono što ostaje pri pogledu na scenu na plaži je neizbrisiv trag. Debra Ker igra suprugu vojnika kojoj u braku nedostaje ljubavi i strasti. Ona kaže ljubavniku (Bart Lankester): ,,Nikada  nijesam znala da može biti ovako. Nikada me niko nije poljubio kao sada ti”.