ART

MUZIKA: Radionica džez violiniste Kristijana Hausa danas u školi ,,Vasa Pavić”

press_Kristijan-Haus

Džez violinista Kristijan Haus danas će u 16.30 sati u školi za muziku i balet ,,Vasa Pavić” organizovati radionicu za mlade gudače od 12, 18 i više godina, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u KIC-u ,,Budo Tomović”.

– U radu sa studentima bio sam koncentrisan na klasičnu muziku, međutim, i u tom dijelu akcenat sam stavljao na mogućnost i sposobnost izražavanja muzičara u okviru zadate teme, uz improvizaciju i na kreativan način – kazao je Haus.

On će sa svojim kvartetom predstaviti najnoviji projekat ,,Southern exposure” publici u Podgorici (1. april, 20 sati, KIC ,,Budo Tomović”), u Tivtu (2. april, ,,Zbirka pomorskog nasljeđa”, Porto Montenegro) i na Cetinju (3. april, Kraljevsko pozorište ,,Zetski dom”).

Haus podvlači da, više od svega, za njega prva posjeta Crnoj Gori znači šansu da se susretne sa ljudima i na taj način obogati svoje umjetničko iskustvo.

– Kroz izlaganje drugim kulturama svi možemo obogatiti sebe i naš pogled na svijet. Smatram da džez muzika to i ilustruje, te da će publika to iskusiti kroz naše koncerte – rekao je Haus.

Kvartet čine pijanista Hamilton Hardin, bubnjar Sedrik Iston i kontrabasista Din Halet. Organizator mini-turneje je Američka ambasada u Crnoj Gori.

B.R.