ART PREPORUKA

PREDSTAVA: ,,Čarobnjak iz Oza” na Međunarodnom festivalu pozorišta u Subotici

Predstava podgoričkog Gradskog pozorišta „Čarobnjak iz Oza“ biće izvedena u takmičarskom dijelu 22.Međunarnog festivala pozorišta za djecu koji će biti održan u Subotici, od 17.do 23.maja.

carobnjak iz oza

Iz predstave “Čarobnjak iz Oza”

Selektor Festivala Slobodan Marković izabrao je ovu crnogorsku predstavu, a u zvaničnoj selekciji nalaze se još brojne predstave iz raznih zemalja svijeta. Tu su predstave iz Meksika – “Pjesma šamana” (Pozorište lutaka “La kukarača”, Halisko), Njemačke – “Don Kihot” (Teatar smijeha, Frankfurt na Odri), Norveške (prvi put na festivalu) – “Sivi čovjek sa šibicama” (Mačkino pozorište lutaka, Tonsberg) i Indije – “O Rami” (Zadužbina za lutkarsku umjetnost “Kat-Katha”, Nju Delhi).

Markoviću su se dopale i predstave iz Italije – “Pinokio” (Teatar “Cahes”, Skandiči), Rusije – “Umka” (Pozorište “Sjeverna scena”, Novi Urengoj), Mađarske – “Knjiga o džungli” (Pozorište lutaka Harlekin, Eger), Slovenije – “Životinjska farma” (Pozorište lutaka Ljubljana).

Međunarodni festival pozorišta za djecu u Subotici održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine i Subotice, a izvršni producent je Otvoreni univerzitet Subotica.

 

kud duga