SLAJDER SPORT

PETAR KAPISODA: Sve je manje ljubavi, a sve više interesa

petar kapisoda1Jedan od najboljih rukometaša Crne Gore Petar Kapisoda od prije dvije godine je direktor Uprave za sport prijestonice i muške rukometne ,,A” reprezentacije.

Kaže  da život živi punim plućima, a u ljubavi, kada pogleda unazad, najviše je volio one djevojke koje su umjele da ga nasmiju do suza.

Koje trenutke u karijeri ćete pamtiti? Da li je veća odgovornost biti na terenu ili obavljati funkciju direktora muške seniorske rukometne reprezentacije Crne Gore?

– Svakako ću pamtiti velike pobjede crnogorske reprezentacije koje sam zajedno sa svojim drugovima izvojevao protiv nekih od najjačih svjetskih ekipa: ,,Švedske”, ,,Njemačke”, ,,Češke” i tako dalje. Navijači u transu i more crvenih zastava su samo neke od slika koje će zauvijek ostati urezane u moje sjećanje. Pamtim i svoj prvi nastup za reprezentaciju Jugoslavije i osvajanje dvije medalje na svjetskim prvenstvima u Egiptu i Francuskoj.
Što se tiče odgovornosti, na terenu i u funkciji direktora reprezentacije donosio sam i donosim odluke koje se tiču cijele grupe. Sport te nauči da pod pritiskom u pravom trenutku donosiš prave odluke za dobrobit tima pritom žrtvujući sebe.

petar-kapisodaDa li je rukomet oduvijek bio Vaš sportski izbor?

– Rukomet je nekako oduvijek bio moj izbor, obzirom da, prije svega, nijesam ni imao previše mogućnosti da biram. Počeo sam da treniram sa osam godina, a sa 18 sam već debitovao za reprezentaciju Jugoslavije.

Da li pamtite neki nestašluk iz djetinjstva?

– Bio sam hiperaktivno dijete, pa su me zbog toga i poslali na sport. Moji nestašluci doveli su me do toga da danas u tijelu nemam kosti koju nijesam slomio. Sjećam se da mi nove patike i trenerka nijesu mogli izdržati ni nedjelju dana.

Na čemu insistirate u ljubavi? Šta žena treba da posjeduje da bi osvojila Vaše srce?

– U ljubavi, prije svega, insistiram na lojalnosti, a na pitanje što žena treba da ima da bi osvojila moje srce, kad pogledam unazad, najviše sam volio one djevojke koje su umjele da me nasmiju do suza.

Vjerujete li u instituciju braka?

– Pa iskreno, iako mislim da svi mi tamo negdje imamo savršeno kompatibilnu polovinu, kad pogledam oko sebe u većini slučajeva vidim brakove koji pucaju po svim šavovima. Nekako je i vrijeme drugačije, prioriteti su sasvim drugi u odnosu na one prije 20-30 godina. Žene su postale nezavisnije, sve je manje ljubavi, a sve više interesa.

Kako zamišljate svoj idealan slobodan dan?

– Ne zamišljam ga, već svaki slobodan dan živim punim plućima. S obzirom na to da niko od nas neće živjeti vječno, svaki dan proveden u zatvorenom prostoru smatram bačenim. Dok sam profesionalno igrao, vožnja motorom, skijanje, ronjenje i razne druge aktivnosti bile su mi ugovorima zabranjene. Sad se osjećam kao dijete u prodavnici sa igračkama. Slobodan sam da uživam u svojim hobijima. Volim i dobru muziku, ,,Dire Straits” sa Mark Noflerom su moj svakodnevni izbor.

Foto: Privatna arhiva