MODA SLAJDER

MATURE I POLUMATURE: Haljinom i šminkom od djevojčice ne praviti ženu

Fashion-Frok-for-Teen-girls

Odjevna kombinacija za polumaturantkinje

Marina-Banovic_fb-Copy-706

Marina Banović Džuver

– Jednostavna haljina, baletanke i diskretan ruž prikladna su odjevna kombinacija za djevojčice koje se pripremaju za proslavu polumature. Maturantkinjama je dozvoljeno da eksperimentišu sa odjećom, šminkom i frizurom. Što se tiče muške populacije predlog su svedene forme pantalona, košulja uz leptir mašnu ili tregere – kaže za MNE magazin modna kreatorka Marina Banović-Džuver.

Uz sve navedeno, naglašava ona, obavezni su modni detalji koji daju posebnu notu svakoj odjevnoj kombinaciji. Njen stav je da pri odabiru odjevne kombinacije treba voditi računa o godinama i izbjeći da djevojčice od četrnaest godina izgledaju kao estradne zvijezde.

31a80198e5d571d54e3d6f94803f6483

Crvena mašna uz kežual košulju može da bude odličan izbor za polumaturanta

 – Mora postojati razlika između odjeće polumaturanta i maturanta. Razlika u godinama je bitna i, posebno kod djevojčica, ako se ne povede računa, ta razlika može biti sporna i jednu djevojčicu preko noći pretvoriti u djevojku, maltene ženu, a to nije poželjno. Polumaturanti treba da budu u skladu sa svojim godinana i da odjećom  pokažu da su jedno vedro dijete, prikladno odjeveno. To se, pored ostalog, postiže i odabirom  ,,veselih” boja, sa zanimljiim formama modela i  ravnim potpeticama – kaže kreatorka.

Sweetheart Crystal Beaded Top Dress For Prom

Jednostavna i elegantna haljina za maturantkinju

Njen izbor za djevojčice je jednostavna haljina na temu pedesetih, baletanke, ,,konjski rep”, prirodan ten i malo ruža. Kada su mature u pitanju dozvoljena je jača šminka, neobična frizura i haljina.

mens-suspenders-fashion-6

Detalji poput leptir mašne i tregera upotpuniće svaku odjevnu kombinaciju

– To su svečane haljine, zanimljive frizure i kompletna šminka. Svaka djevojka će odabrati haljinu po ličnoj estetici,  i to je uredu. Prije bih se osvrnula na to da mlade dame treba da budu originalne, da se što manje kopiraju haljine i da se svemu da neki lični pečat. To se postiže odabirom detalja. Primjera je mnogo. Tako haljina koju nosi glavna junakinja u filmu ,,Doručak kod Tifanija” je u crnoj boji, ali biseri, frizura, diadema…svi detalji čine kompletan utisak – rekla je kreatorka.

One Response to MATURE I POLUMATURE: Haljinom i šminkom od djevojčice ne praviti ženu