MAGAZIN

TELEVIZIJA: Crnogorski rijaliti ne bi bio isplativ

 

a-family-watching-tv-006Rijaliti program sa glavnim akterima iz crnogorskog šou – biznisa neće uskoro biti realizovan na našim televizijama, zaključujemo na osnovu komentara koje su za  MNE magazin saopštili glavna i odgovorna urednica  Prve TV u Crnoj Gori Sonja Drobac, urednica kulturno – zabavnog programa na TV Atlas Ksenija Popović i rukovodilac odjeljenja za promociju programa na TVCG Sabrija Vulić. Crna Gora neće imati svoju ,,Farmu“, ,,Velikog brata“ i ,,Parove“, a kako naši sagovornici kažu ima više razloga za to. Bio bi to skup projekat, a  upitno je i koliko bi bio gledan samo sa ličnostima iz Crne Gore, a da nijesu uključeni ljudi iz regiona.

1970630_938670166147581_5379808699307267712_n

Sonja Drobac

Glavna i odgovorna urednica   Prva TV Sonja Drobac kaže da nijesu razmatrali ideju o pokretanju projekta crnogorskog rijaliti programa.

– Generalno,  Prva  TV nije televizija koja ima rijaliti programe i koja se oslanja na programe ovakvog sadržaja. Za sada je tako, vidjećemo šta će se dešavati ubuduće. Svi ti rijalitiji imaju regionalni karakter. Čak jedna Srbija i Hrvatska, nemaju samo ljude iz svojih zemalja. Da bi se ovaj program isplatio treba ga ponuditi na više tržišta-kazala je Sonja Drobac.

Ona takav stav pojašnjava činjenicom da bi takav program bio slabo isplativ ako bi se fokusirali samo na ljude iz Crne Gore.

– Ako govorimo o isplativosti teško da možemo da se fokusiramo samo na ličnosti iz Crne Gore. Ali, postoji opcija da se kod nas emituje neki program koji bi okupio ljude iz regiona. Tako rade Srbija i Hrvatska. Sve drugo bi bilo nerentabilno. Pitanje je koliko bi takav sadržaj bio gledan sa samo domaćim ličnostima. Na našoj televiziji još uvijek ne razmatramo tu ideju- ispričala je Drobac.

Urednica kulturno – zabavnog programa TV Atlas Ksenija Popović kaže da sadržaji poput ,,Farme“, ,,Parova“ i,, Velikog brata“, neće biti realizovani na ovoj televiziji, ali da je bilo priče o relizaciji rijaliti programa koji bi bio edukativnog karaktera.

11758_10200459965015983_603031185_n - Copy

Ksenija Popović

 

– Postoje rijaliti programi raznog profila, ali oni tipa “Farme” i “Velikog Brata”, neće biti realizovani kod nas. Od kad sam ja urednica nijesmo pričali o tome. Postojale su neke zamisli da li bismo mogli da uradimo nešto što bi se ticalo neke zamimljive teme, u kojoj bi, na primjer, bili uključeni oni koji žele da smršaju. Ili, program gdje je u fokusu društveno – angažovani rad- istakla je Popović.

Ipak kaže ona, realizacija rijaliti programa edukativnog tipa je ,,skupa igračka“.

– To su opet sa druge strane mnogo skupe produkcije. Da li bismo mi to mogli da uradimo na način koji bi bio atraktivan,  ne znam. Najgledanija dva programa prošle i pretprošle godine bili su drugi Dnevnik državne televizije i Farma- rekla je Ksenija Popović.

Sabrija Vulic

Sabrija Vulić

Rukovodilac odjeljenja  za promociju programa na TVCG ispričao je da rijaliti programi tipa ,, Farma“ i ,,Veliki brat“, nikada ne mogu biti emitovani na javnom servisu.

-Čak i u regionu na javnim servisima nikada nećete vidjeti programe ovakvog sadržaja. Komercijalne televiziji su nešto sasvim drugo. Nažalost, ovakvi sadržaji regionalnog tipa, najgledaniji su i kod nas. To je činjenica koju ne možemo opovrgnuti. Što se tiče TV CG ovakvi sadržaji neće se relalizovati- rekao je Vulić.