DRUŠTVO

AKTUELNO: Za četiri dana izdato 137.151 kutija ljekova

Za prethodna četiri dana u privatnim apotekama i apotekama Montefarma realizovano je 85.090 recepata, a izdato je 137.151 kutija lijekova. Ovo je saopštio portparol Fonda za zdravstveno osiguranje Amer Ramusović.
On ističe kako projekat Fonda  „Sa receptom i u privatne apoteke“, koji su počeli da primjenjuju od 9.marta, teče predviđenom dinamikom.

apoteka

U prethodna četiri dana u privatnim apotekama realizovano je 33.453 recepata, odnosno izdato je 45.760 kutija lijekova. S druge strane, u apotekama Montefarma realizovano je 51.637 recepata, a izdato je 91.391 kutija lijekova.

Ramusović podsjeća građane da je jedini izuzetak kod izdavanja ljekova u privatnim u odnosu na apoteke Montefarma, što se ne može podići insulin, somatropin, ljekovi koji sadrže droge, psihotropne supstance i infuzioni rastvori.
-Takođe, radi blagovremene i potpune informisanosti javnosti i naših osiguranika ističemo da predmet ugovora Fonda sa privatnim apotekama nijesu bila medicinska sredstva i različita pomagala koja se na recept izdaju u Montefarmu, kao i svi lijekovi koje odobrava Komisija za lijekove – kaže Ramusović.