ENGLISH SLAJDER

HAMFRI BARNI: Volio bih da ,,Blejk” nastupi u Crnoj Gori

hamfri

Sa pjevačem operskog sastava ,,Blejk”, Hamfrijem Bernijem, prije tri godine uradila sam prvi intervju. Od tada izdešavale su se mnoge stvari. ,,Blejk” je od kvarteta prerastao u trio, jer ga je napustio Džuls Najt da bi gradio glumačku karijeru u seriji ,,Holbi siti” kao dr Hari Treseler, objavili su album ,,In Harmony”, a Barni se 30. jula prošle godine oženio dizajnerkom Šarlot Tejlor. U maju i junu ,,Blejk” će snimati svoj prvi božićni album pod nazivom ,,Christmas in harmony”, koji će biti objavljen u novembru.

Momci se trenutno nalaze na svjetskoj turneji u kojoj će do aprila nastupati na Barbadosu, Filipinama, Tajlandu i u Singapuru.
Sinoć, 7. marta, u Manili im je uručena nagrada za humanitarni rad za Filipine.

11024659_10153242772990466_1283531235526376160_n

BLEJK: Stiven Bouman, Hamfri Berni i Oli Bejns (desno)

Hamfri, mnogo toga se promijenilo otkako smo posljednji put razgovarali. ,,Blejk” sada nastupa kao trio. Na koji način je to uticalo na Vas?

– Na proljeće će biti dvije godine otkako smo postali trio i to se, kako kažete, dosta razlikuje. To što smo sada trio znači da smo morali  ponovo da napravimo aranžmane za mnoge od tih postojećih pjesama, ali sve je ispalo odlično na kraju. Pronašli smo novi zvuk koji se zaista dobro uklopio u novi album, prvi koji smo radili kao trio. Na bini je takođe sve drugačije, jer sada kao trio imamo više prostora da ispoljimo sebe kao ličnosti, tako da, sve u svemu, dobro je ispalo za nas.

10557117_10154485151905691_2229341009902270437_o

Šarlot Tejlor i Hamfri Berni na dan vjenčanja

Na koji način Vas je brak promijenio kao muzičara i kao čovjeka?

– Bilo je nevjerovatno iskustvo oženiti se. Srećni smo što smo tokom tri dana proslave imali predivno vrijeme. Bilo je savršeno. To je svakako ostavilo ogroman utisak na mene. Kao muzičar i kao osoba, ja sam neko ko ispoljava emocije (što nije uvijek dobro za muškarce!). Muzika koju izvodimo kao grupa vrlo je emotivna i uvijek pokušavamo i stvaramo emotivnu reakciju kod naših slušalaca. To što sam sada u braku poboljšalo je moj život, istaklo je stvari koje su mi važne. Dalo je intenzitet emotivnim elementima u mom životu i svakako pridodalo meni kao muzičaru, pjevaču i izvođaču.

Koja je Vaša omiljena pjesma sa albuma ,,In Harmony” i zašto?

– Na albumu ,,In Harmony” ima mnogo predivnih pjesama i često je vrlo teško da odaberem jednu. Moj izbor je numera koja otvara album – You needed me. To je divna pjesma, ima melodiju koja ne izbija iz glave na njenom samom početku i zaista uživam da je pjevam. Volim sve numere na ovom albumu, što nije uvijek slučaj, ali ako baš moram da odaberem omiljenu, onda je to ova.

Grupa ,,Blejk” posjetila je mnoge zemlje, ali još nijeste nastupali u Crnoj Gori. Da li postoji mogućnost da Vas publika u našoj zemlji čuje u okviru svjetske turneje ,,In Harmony”?

– Mnogo bismo voljeli da posjetimo Crnu Goru, ali, nažalost, nije uvijek tako lako ostvariti planove. Radimo na tome. Nadam se da će ljudi ovo pročitati i početi da prate naš rad. Onda sam siguran da će se planovi ostvariti i da ćemo nastupiti u Crnoj Gori!

Što Vas čini srećnim u životu?  

– Veliko pitanje! Mnogo stvari. U srcu sam dječak sa sela, volim sport, volim da sam u prirodi. Tu je trčanje u brdima, plivanje, skijanje. To su stvari koje me čine veoma srećnim. Naravno, pjevanje je veliki dio mog života, pa me pjevanje i nastupanje čine radosnim. Uzbudljivo je. Srećan sam što mnoge stvari koje me ispunjavaju dijelim sa suprugom. To nam puno znači. Smatram da je to vrlo bitno za vezu. Mi to imamo i to je izuzetno. Jednostavna zadovoljstva u biti su najbolja!

Razgovarala Bojana Radonjić

Foto: Facebook