PREPORUKA SPORT

ABA LIGA 2: Podgorica sjutra protiv Vojvodine igra drugi polufinalni meč

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice na dobrom su putu da prvi put u istoriji izbore plasman u finale NLB ABA2 lige – tim Dragana Radovića je prethodne sedmice, u prvoj utakmici polufinala, savladao Vojvodinu 98:80 i pred sjutrašnji (19) revanš u Novom Sadu stekao lijepu prednost.

U Podgorici su svjesni značaja utakmice, a uoči drugih 40 minuta poručuju – cilj je finale.

– Mislim da smo svjesni šta nam donosi utakmica u Novom Sadu. Želimo prije svega da ponovimo dobru igru iz Podgorice, kada smo u prvom meču polufinala protiv Vojvodine, zaista djelovali dobro. Ne opterećujemo se rezultatom, iako ulazimo u revanš sa prednošću koja nije mala. Svjesni smo da je Vojvodina kvalitetna ekipa, koja će imati reakciju nakon prvog susreta. Ipak, nama ostaje da igramo svoju igru i da iz te igre dođemo do rezultata koji će nam osigurati prolaz u finale ABA 2 lige – poručio je trener Podgorice, Dragan Radović.

Jedan od igrača koji je obilježio prvi meč je centar Filip Anđušić.

– Očekuje nas jako teška utakmica protiv Vojvodine, koja će sigurno dati maksimum i pokušati da izbori finale na domaćem terenu. Sa druge strane, što se nas tiče dolazimo sa jednim ciljem, a to je da izborimo finale ABA 2 lige. Siguran sam da svako od nas shvata važnost utakmice i nadam se da ćemo iskoristiti prednost koju smo stekli u prvoj utakmici i napraviti još jedan veliki rezultat. U sjajnoj smo formi, imamo nevjerovatnu atmosferu i nadam se da će to biti naša snaga – poručio je Anđušić.

Vojvodina će imati težak zadatak da nadoknadi 18 poena minusa.

– Izuzetno je važno da ne krenemo od starta da jurimo tih 18 poena razlike, nego da probamo da povratimo naš identitet, identitet ekipe koja je imala 15 vezanih pobjeda u prvom dijelu sezone i 14 vezanih pobjeda u drugom dijelu sezone. Mi smo tim koji svoje samopouzdanje stiče kroz odbranu i ne smijemo psihički da padnemo ukoliko i nakon dobre odbrane protivnik nastavi da pogađa u kontinuitetu – kazao je trener Vojvodine Miloš Isakov-Kovačević.

Tim iz Novog Sada će morati da igra veoma dobro u defanzivi kako bi zaustavio raspoloženog rivala.

– Vidjeli ste u prvom meču koliko je kvalitetna ekipa Podgorice, koliko imaju napadački potentne igrače. Oni su već nekoliko puta pokazali da ti procenti šuta nisu slučajni. Prije neki dan su u Pljevljima dali 121 poen, tako da sigurno nas čeka izuzetno teška utakmica koja će biti dosta slična prvom meču. Mi moramo da izdržimo sve mentalno i psihički i da igramo ono što smo igrali tokom cijele godine kako bismo mogli da dođemo u situaciju da napravimo malo čudo –  poručio je Isakov-Kovačević.

I pored velikog minusa, u Vojvodini vjeruju da mogu da izbore finale.

– Znamo u kakvoj smo situaciji. Ovo je najbitniji trenutak u sezoni, a trenutno i najteža situacija. Mislim da je najbitnija naša psihička priprema na kojoj radimo. Siguran sam da svaki igrač u ekipi vjeruje u plasman dalje. Ne bismo ni dolazili da ne vjerujemo. Mnogo puta ove sezone smo dokazali da smo sposobni da nadoknadimo tu razliku, a i da napravimo veću za manje od 40 minuta. Analizirali smo utakmicu i napravili plan kako bi trebalo da igramo. Vjerujem u sebe i sve što smo uradili ove sezone i nadam se dobroj utakmici u četvrtak – poručio je košarkaš Novosađana, Stefan Savić.

Izvor: vijesti.me