Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

NEO QLED 8K I 4K: Zaplovite u novu eru Samsung televizora osnaženih vještačkom inteligencijom

QLED 4K

Kompanija Samsung nedavno je lansirala novu liniju TV uređaja i soundbar zvučnika, uključujući Neo QLED 8K i 4K i OLED TV uređaje. U pitanju su televizori osnaženi AI (vještačkom inteligencijom) kojima se pomjeraju granice kućne zabave i prevazilazi tradicionalno iskustvo gledanja.
U nastavku pročitajte šta nam to sve donose novi Neo QLED 8K i 4 K televizori.
Izoštravanje čula uz Neo Qled 8K

Samsung QLED

Neo QLED 8K važi za vodeći proizvod Samsung najnovije linije televizora koji je opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom i označava veliki napredak u AI TV tehnologiji. Odlikuje se neuronskom procesorskom jedinicom (NPU) za duplo veću brzinu od prethodnog modela, kao i osmostrukim uvećanjem neuronskih mreža, sa 64 na 512 – što garantuje izuzetan doživljaj gledanja uz kristalno jasne detalje, bez obzira na izvor emitovanja.
Svaki kadar na Neo QLED 8K je istinsko uživanje za oči zahvaljujući tehnologiji slike na bazi AI. Ona ističe najsitnije detalje neuporedive jasnoće i prirodnosti, od izraza lica do najsuptilnijih nijansi. Uz 8K AI Upscaling Pro, omiljene serije i filmovi korisnika se pretvaraju u prikaz skoro kao u 8K rezoluciji, što im omogućava da uživaju u detaljima i jasnoći slike koji prevazilaze standardne 4K TV uređaje. Pored toga, AI Motion Enhancer Pro daje unaprijeđen i jasniji prikaz scena punih akcije – što je san svakog ljubitelja sporta – dok Real Depth Enhancer Pro dodaje dubinu slike vjernu stvarnosti i ostavlja gledaoce bez daha. Sve ove funkcije zajedno redefinišu doživljaj velikog ekrana i postavljaju nov standard vizuelnog iskustva.
Neo QLED 8K se odlikuje i preciznim zvukom na bazi AI tehnologije zvuka. Ovogodišnji Active Voice Amplifier Pro sada prevazilazi izdvajanje razgovora iz pozadinske buke i garantuje da se svaka riječ jasno čuje. Object Tracking Sound Pro takođe obogaćuje zvučni doživljaj jer sinhronizuje zvuk sa akcijom na ekranu i tako stvara dinamičnije i angažovanije iskustvo gledanja. Adaptive Sound Pro dodatno usavršava zvučni doživljaj inteligentnim prilagođavanjem zvuka sadržaju i akustici prostorije za istinski bogat zvuk vjeran stvarnosti. Neo QLED 8K se isto tako može pohvaliti AI funkcijama koje se prilagođavaju i razumiju potrebe korisnika. AI Auto Game Mode se aktivira tokom igranja igara i poboljšava vizuelni prikaz i zvuk za još imersivniji i angažovaniji doživljaj igranja. AI Customization Mode prilagođava sliku svakoj sceni na osnovu sklonosti korisnika, dok AI Energy Mode štedi energiju bez kompromisa kad je riječ o kvalitetu slike.
Dostupna u dva modela, QN900D i QN800D, i u veličinama od 65, 75 i 85 inča, Neo QLED 8K linija obećava neuporedivo iskustvo gledanja koje postavlja nove standarde u najvišoj kategoriji velikih ekrana.
Najsavremenije inovacije u Neo QLED 4K
Neo QLED 4K linija za 2024. godinu donosi najsavremenije inovacije najnovijih vodećih Neo QLED 8K TV uređaja za još bolje iskustvo gledanja uz revolucionarne funkcije sa NQ4 AI Gen2 procesorom. Ovaj napredni čip omogućava prikaz skoro svih vrsta sadržaja u impresivnoj 4K rezoluciji. Uz Real Depth Enhancer Pro i Quantum Matrix tehnologiju kao unapređenjima, ekran garantuje savršen kontrast čak i u složenim scenama. Uz prvi ekran na svijetu sa Pantone validacijom za preciznost boja i Dolby Atmos za imersivni audio doživljaj, Neo QLED 4K postavlja ljestvicu za savršen 4K UHD doživljaj. Neo QLED 4K će biti dostupan u veličinama od 55 do 98 inča kako bi se uklopio u različita okruženja.
Samsung takođe uvodi prvi OLED ekran bez odsjaja na svijetu i tako eliminiše nepotrebnu refleksiju i čuva duboke nijanse crne boje i jasne slike pod bilo kojim uslovima osvjetljenja. Sa istim moćnim NQ4 AI Gen2 procesorom kao linija Neo QLED 4K, Samsung OLED TV uređaji se odlikuju funkcijama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro, što dodatno unapređuje kvalitet slike.
Pored toga, uz funkcije kao što su Motion Xcelerator 144H koji garantuje savršeno kretanje pokrete i brz odziv, Samsung OLED je nepogrešiv izbor za gejming. Zahvaljujući elegantnom dizajnu, ovi OLED TV uređaji povećavaju prostor za gledanje. Dostupni u tri modela— S95D, S90D i S85D – od 42 do 83 inča, savršeno se uklapaju u svaki dom.
Sigurnost na prvom mjestu


Kompanija Samsung, osim što konstantno unapređuje korisničko iskustvo, vodi računa i o bezbjednosti. Tako je Samsung Knox, pouzdano bezbjednosno rješenje integrisano u Samsung TV uređaje za 2024. godinu, dobilo sertifikat opštih kriterijuma (CC).
Ovo je deseta godina zaredom kako je Samsung dobio CC sertifikat za Samsung Knox, vrhunsko bezbjednosno rješenje za svoje TV uređaje koje nastavlja da se unapređuje iz godine u godinu.
Zato, ne brinite o pin kodovima, lozinkama i drugim privatnim podacima, sada su pod Samsung Knox obezbjeđenjem. Slojevi softvera i hardvera štite tvoj TV i sa njim povezane uređaje od neovlašćenog pristupa, dok posvećeni tim obezbjeđenja pruža redovne ispravke koje održavaju vaš TV bezbjednim.
Takođe iskoristite sve prednosti savremene tehnologije i učinite svoj dom pametnijim, uz instalirano SmartThings čvorište na Neo QLED TV-u koje podržava Matter, globalno priznat standard IoT povezivanja. Čak i bez dodatnog čvorišta ili adaptera, pametni dom možete dobiti samo povezujući kompatibilne uređaje i upravljajući njima direktno sa ekrana. Iskoristite senzor ekrana da proširite ulogu TV-a na upravljanje kućom, na primjer, da preko senzora osvijetljenosti uključite ili isključite svjetla, onako kako vam trenutno odgovara.
Brojne potvrde kvaliteta
Iako je tek lansirana, nova era Samsung televizora osnažena vještačkom inteligencijom dobila je brojne potvrde kvaliteta. O tome možda i ponajbolje govore i priznanja stručnih časopisa poput Expert Reviews, Newsweek i Thrusted Reviews.
Nova era Samsung AI TV je stigla i u Crnu Goru

Sada i u Crnoj Gori možete uživati u WOW efektu. Svi 2024 Neo QLED 8K, Neo QLED, OLED televizori te soundbar i Music Frame zvučnici dostupni1 su na crnogorskom tržištu u redovnoj prodaji od 15. maja. Za više informacija posjetite web stranicu kompanije Samsung.

PR