MAGAZIN PREPORUKA

DRŽAVNO TAKMIČENJE: Brojne nagrade za đake JU Muzička škola ,,Dara Čokorilo”

Učenici srednje muzičke škole uspješno se predstavili na III Državnom takmičenju srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti koje je održano 24. i 25. aprila 2024. godine u organizaciji Centra za stručno obrazovanje. Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je bila JU Muzička škola “Vida Matjan” iz Kotora.Takmičare je ocjenjivao eminentni žiri iz zemlje i regiona, po utvrđenim pravilima i propisima, a regularnost takmičenja pratili su predstavnici Centra za stručno obrazovanje, Ministarstva prosvjete nauke i inovacija i Zavoda za školstvo.

Sa ponosom ističemo rezultate naših učenika i profesora:

U disciplini Hor učenici su osvojili I mjesto, mentor prof. Valentina Topalović – Jaredić.

U disciplini Violina (I kategorija) Luka Bajović, učenik II razreda osvojio je I mjesto, mentor prof. Dijana Dendić, klavirska saradnja prof. Ivana Pešić.

U disciplini Harmonika (I kategorija) Vuk Vujačić, učenik I razreda osvojio je II mjesto, dok je Lazar Čuljković, takođe učenik I razreda osvojio III mjesto – mentor prof. Vesna Šarac.

U disciplini Solfeđo (II kategorija) Kaća Radulović, učenica III razreda osvojila je III mjesto, mentor prof. Jelica Jošanović.

U disciplini Istorija muzike I (I kategorija), Ksenija Sarić, učenica II razreda, osvojila je III mjesto, mentor prof. Dragana Glomazić.

Kada je Duo disciplina u pitanju, naši učenici su takođe postigli sjajne rezultate:

Duo sa klavirom:

– Pejaković Emilija (klavir) i Papović Nađa (klarinet), učenice I razreda, osvojile su I mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Stefan Popović.

– Burić Miloš (klavir) i Burić Ivan (violina), učenici I i IV razreda, osvojili su I mjesto u drugoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.

– Minić Bjanka (klavir) i Spasojević Nađa (violina), učenice IV razreda, osvojile su II mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Ivana Pešič.

Kombinovani duo:

– Bajović Luka (violina) i Čuljković Lazar (harmonika), učenici II i I razreda, osvojili su I mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Dijana Dendić.

– Sarić Ksenija (flauta) i Vujačić Vuk (harmonika), učenici II i I razreda, osvojili su II mjesto, u prvoj kategoriji, mentor prof. Vesna Šarac.

Vokalni duo:

– Bajović Luka i Bojić Jana, učenici II i III razreda, osvojili su III mjesto, u drugoj kategoriji, mentor prof. Tijana Blečić – Perović.

Na kraju drugog, završnog takmičarskog dana održan je koncert prvorangiranih učenika. Na svečanom koncertu uručen je Zlatni pehar dirigentici hora, prof. Valentini Topalović Jaredić.

Mn.M.

Foto: Privatna arhiva