MODA SLAJDER

ANŽE MARČUN, DIREKTOR MARKETINGA BRENDA ,,LISCA”: Jasna vizija ključna je za pozicioniranje kompanije na tržištu

Brend ,,Lisca” sinoć je na Montenegro Fashion Weeku predstavio kolekciju za ljeto 2024. 

Direktor marketinga i online prodaje u kompaniji ,,Lisca” Anže Marčun tim povodom za MNE magazin kazao je da je to bila prilika da se pokaže kreativnost, inovacija i estetika njihove kolekcije, te da se stvori pozitivna percepcija kod potencijalnih kupaca.

,,Lisca” se, objašnjava on, trudi da bude odgovorna prema okolini i društvu, a to uključuje korišćenje ekološki prihvatljivih materijala, smanjenje ekološkog otiska – kao što su smanjenje otpada, efikasnije korišćenje resursa i smanjenje emisija ugljenika u proizvodnji i distribuciji.

Jasna vizija je ono što je ključno za pozicioniranje kompanije na tržištu.

Kompanija,,Lisca” predstavila je kolekciju na Fashion Week Montenegru. Koliko znači predstavljanje brenda na ovako važnoj i prestižnoj manifestaciji i što je poruka koju želite da prenesete  kolekcijom?

– Predstavljanje brenda Lisca na Fashion Week Montenegru je izuzetno važno, jer pruža priliku da se brend istakne pred širom publikom, uključujući kupce, medije i druge učesnike u modnoj industriji. Ovo je prilika da se pokaže kreativnost, inovacija i estetika naše kolekcije, te da se stvori pozitivna percepcija kod potencijalnih kupaca. Poruka koju Lisca želi da prenese putem svoje kolekcije je kombinacija elegancije, udobnosti i modernog dizajna.

Moto ovosezonske kampanje Fashion Week Montenegra je ,,Priroda je moderna”. Kakav je stav kompanije ,,Lisca” o održivoj modi?

– Održivost je postala ključni faktor u modnoj industriji, a Lisca se trudi da bude odgovorna prema okolini i društvu. To uključuje korišćenje ekološki prihvatljivih materijala, smanjenje ekološkog otiska – kao što su smanjenje otpada, efikasnije korišćenje resursa i smanjenje emisija ugljenika u proizvodnji i distribuciji. Takođe, sprovodimo stroge standarde u lancu snabdijevanja.

Šta je najvažnije za pozicioniranje kompanije na tržištu i i koliko Vama znači to što ste na čelu jednog ovakvog brenda čiji su odjevni predmeti dio ormara nekoliko generacija jedne porodice?

– Za pozicioniranje kompanije na tržištu ključno je imati jasnu viziju i diferencirati se od konkurencije. Biti na čelu brenda kao što je Lisca, čiji su odjevni predmeti dio ormara nekoliko generacija jedne porodice, znači preuzeti odgovornost za održavanje tradicije, ali i za inovacije koje će privući nove generacije kupaca.

Koliko je teško bilo održati poziciju i ugled ,,Lisce” sve ovo vrijeme?

– Održavanje pozicije i ugleda Lisce kroz godine može biti izazovno, ali je moguće uz kontinuirano praćenje trendova, osluškivanje potreba kupaca i prilagođavanje strategije poslovanja. Važno je održati visok kvalitet proizvoda i usluga, te graditi i održavati pozitivnu reputaciju brenda.

Rekli ste da ste tokom kampanje u 2023. godini ostvarili osmorostruko povećanje online prodaje u odnosu na isti period prošle godine i zabilježili povećanje od 180% u broju organskih pretraživanja proizvoda ,,Lisca”. Kakve rezultate očekujete u 2024?

– Očekivanja za 2024. su visoka, s obzirom na prethodni rast u online prodaji. Očekuje se nastavak rasta prodaje i jačanje brenda Lisca kao jednog od lidera u kategoriji kupaćih kostima i donjeg veša.

Kompanija ,,Lisca” 2025. obilježava 70 godina postojanja. U kom smjeru će se kretati dalji razvoj brenda i kako ćete obilježiti jubilej?

– Obilježavanje 70 godina postojanja kompanije Lisca može biti prilika za slavlje, ali i za refleksiju i planiranje budućnosti. Dalji razvoj brenda će biti usmjeren ka još većoj inovaciji, proširenju asortimana proizvoda i još veću internacionalizaciju poslovanja. Sedamdeset godina ćemo obilježiti svečanim događajima i svečanom jubilarnom kolekcijom.

Bojana Radonjić

Foto: B. Šekularac