Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA Uncategorized

ZAGREB: Uhašeni makroi, poznatima podvodili djevojke

prostitucija_in600

Zagrebačka policija juče je dovršila kriminalističku istragu nad ukupno devet osoba zbog sumnji da su na području tog grada od kraja 2013. godine organizovali prostituciju, piše Jutarnji.hr.

Akciju je policija provodila nekoliko mjeseci nadzirući društvene mreže preko kojih su usluge nuđene. Prateći kontakte prostitutki policajci su otkrili kako se među njihovim klijentima nalaze i poznate osobe iz javnog života. Riječ je o nekoliko advokata, te po jednom pjevaču, sportskom radniku i TV novinaru.

U nekima od slučajeva makroi su podvodili i djecu koju su ,,regrutovali” preko Fejsbuka,  nudeći im otvoreno poslove eskorta, dok su nekima objašnjavali  kako se radi o poslovima hostesa i fotomodela, da bi ih poslije prijetnjama i ucjenama silili na prostituciju.

Tako je npr. jedan od organizatora, D.T., više puta preko  Fejsbuk stranica na kojima je tražio djevojke za posao hostese pokušao maloljetne djevojčice da nagovori na pružanje seksualnih usluga. Međutim, neke od djevojaka su ga odbile i sve prijavile policiji koja je od tada D.T. počela tajno nadzirati. Jedna od maloljetnica se u strahu zaključala u iznajmljenom  stanu  i odbila da primi  ,,klijente” koji su joj došli na vrata.

U ostala tri slučaja, u kojima su korisnici usluga bile poznate osobe, radilo se o punoljetnim prostitutkama koje su usluge pružale u zagrebačkim motelima i hotelima ili  stanovima, a cijena je bila oko 800 kuna po satu.