Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UNICEFOVA KAMPANJA ,,SVAKO DIJETE TREBA PORODICU”: Sergej Ćetković promoviše hraniteljstvo u Nikšiću

sergejU okviru nastavka kampanje ,,Svako dijete treba porodicu” crnogorski muzičar Sergej Ćetković učestvovaće sjutra u otvorenom danu posvećenom hraniteljstvu koji organizuje Centar za socijalni rad u Nikšiću.

Ćetković će se, u 11.30 sati, u sali ,,Scena 213” u Nikšiću, pridružiti šefu predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminu Perksu, predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću i direktoru Centra za socijalni rad u ovom gradu Ivanu Mitroviću.

Događaj u Nikšiću otvoren je za sve zainteresovane građane, koji, tom prilikom, mogu čuti više o hraniteljstvu i od lokalnih hraniteljskih porodica.

Istraživanja rađena tokom posljednjih 50 godina, pokazuju da su djeca u institucijama izložena riziku zaostajanja u razvoju.

Čak ni najbolja institucija ne može djetetu pružiti onu količinu pažnje i ljubavi koju dobija u porodici i koja mu je neophodna za pravilan razvoj.

Stoga, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks ističe da je obezbjeđivanje toplog porodičnog okruženja za svako dijete od suštinskog značaja.

– Vizija o Crnoj Gori kao prvoj zemlji u regionu koja nema djecu mlađu od tri godine u institucijama jasna je i ostvarljiva – kaže Perks.

Na kraju događaja, balerine iz Umjetničke škole ,,Vasa Pavić” plesaće na pjesmu sa novog TV spota kampanje ,,Svako dijete treba porodicu”, a koreografiju je pripremila Viktorija Strugar.

Ovo je drugi put da Nikšić organizuje otvoreni dan posvećen hraniteljstvu u okviru kampanje ,,Svako dijete treba porodicu”, koju su u septembru 2013. započeli Vlada Crne Gore, UNICEF i EU.

Kampanja ima za cilj da poveća broj hranitelja i omogući svakom djetetu u Crnoj Gori da raste u bezbjednom i toplom porodičnom okruženju.