Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PERKS: Turistički potencijal Crne Gore koristiti kao sredstvo protiv gladi

Bendzamin-Perks---UNICEF

Turistički potencijal koji ima Crna Gora treba koristiti kao sredstvo protiv gladi i nezaposlenosti na sjeveru države, ocijenio je šef Međunarodnog fonda Ujedinjenih nacija za djecu (UNICEF) u Crnoj Gori, Bendžamin Perks.

On je kazao da bi, kao neko ko radi u Ujedinjenim nacijama, volio da vidi da se turistički potencijal koristi kao sredstvo protiv gladi i nezaposlenosti na sjeveru Crne Gore, tako što bi se mladi sa sjevera obučili za rad u sektoru turizma, a lokalni poljoprivredni proizvodi služili za doručak u hotelima na primorju.

-Daleko smo od toga, ali sa nadležnim ministarstvima radimo na popravljanju situacije- rekao je Perks za časopis Montenegro Airlinesa, Luxury Inflight.

Na pitanje kako bi Crnu Goru, kao turističku destinaciju, pozicionirao na mapi Evrope i svijeta, on je odgovorio da je to spektakularna turistička destinacija.

Perks je podsjetio da u Crnoj Gori postoje tri vrste primorskog turizma. Prva je masovni, gdje su emitivna tržišta prvenstveno susjedne zemlje i istočna Evropa, zatim skupi nautički turizam u Porto Montenegru i drugim sličnim mjestima, a treća je spiritualnikoji posjetioce dovodi „u vezu s prirodom“, na Adi Bojani i na nekoliko drugih mjesta.

-Postoje i druge sjajne opcije u kontinentalnom dijelu, kao što su rafting u blizini granice sa Bosnom, avanturistički aranžmani u okolini Skadarskog jezera i pješačke ture u nacionalnim parkovima i potencijal za biciklističke ture. Mislim da je potencijal koji Crna Gora ima za kontinentalni i avanturistički turizam najbolji u Evropi- kazao je Perks.

On smatra da je za primorski turizam važno da se sezona koja traje od juna do septembra produži i to kroz dodatne atrakcije kao što su tereni za golf i predložena žičara od Kotora do Lovćena ili Cetinja.

Izvor: Mina bussines