Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

JEDAN NEBODER, PET SVJETSKIH REKORDA: Zgrada koja bi trebalo da bude najviša na svijetu

Foto: Tiger Properties / Ferrari / Profimedia

Tiger Sky Tower, Dubai bi trebalo da bude još impresivnija zgrada – imaće 122 sprata i biće visoka 532 metra.

Tiger Sky Tower, Dubai, koji se gradi u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, planira da obori čak pet Ginisovih rekorda – trebalo bi da bude najviši stambeni neboder na svijetu, koji bi trebalo da ima najviši penthaus, najviši beskonačni bazen, kišnu šuma i voz smrti.

Iako se Burdž Kalifa u Dubaiju smatra najvišom zgradom na svijetu, ona kombinuje prostore različite namjene, pa titulu najvišeg stambenog nebodera trenutno nosi kula Central Park u Njujorku, koja se uzdiže na visinu od 472 metra.

Tiger Sky Tower bi trebalo da bude još impresivnija zgrada – imaće 122 sprata i biće visoka 532 metra, prenosi Punkufer.hr.

Predstavljaće luksuz i sofisticiranost, kažu investitori Tiger Properties koji su u ovaj megalomanski projekat uložili milijardu dolara.

Prašuma unutar nebodera
Neboder bi trebalo da sadrži najviši beskonačni bazen koji će se podići na 447 metara visine, baš kao i prašuma koja će biti izgrađena unutar ovog stambenog giganta.

Prašuma će biti i dom najvišeg voza smrti, koji će pružati neobičan pogled na zelenilo – među oblacima. Na samom vrhu nebodera trebalo bi da bude najviši penthaus na svijetu.

Iako će se restoran nalaziti na samom vrhu, daleko je od titule najvišeg na svijetu. Još uvijek ga drži Nebeski Jin u Šangaju, koji je visok 556 metara.

Tiger Sky Tower će se nalaziti u centru poslovnog okruga Business Bai u Dubaiju, a trebalo bi da bude završen krajem 2029. godine. 

Izvor: punkufer.dnevnik.hr