Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MARATON: Biciklima 54 kilometra preko Sinjajevine

 
  

Održan je peti Sinjajevinski biciklistički maraton. Staza duga 54 kilometra počela je na Vrtoč polju na Žabljaku, a završila se u Kolašinu.

Direktorica Turističke organizacije Kolašin Zorica Milašinović kazala je da je ruta preko Sinjajevine bila zahtjevna, ali i da su učesnici mogli da uživaju u ljepotama ove planine.

-Putanja je zahtjevna, ali kada se čovjek susretne sa ovom divnom ljepotom to ne osjeti. Ovom stazom smo obišli katune: mali i veliki Starac, Vratlo, Ječmen do, katun Kuline, gdje nam je bila okrijepna stanica. Silazi se niz selo Lipovo i u Kolašinu smo završili našu današnje putovanje – kazala je Milašinović.

 (Foto: rtcg.me)

Jedan od učesnika iz Srbije Zoran Duković ističe da mu ovo nije prvi put da boravi na Sinjajevini, ali jeste prvi put kao biciklista.

-Priroda je fascinantna, domaćini na visini zadatka. Staza predivna, predjeli su prelijepi – naveo je Dukić.

Dodao je da sa Sinjajevine odlazi oduševljen prirodom, ljudima i gostoljubljem i napominje da će doći i sljedeće godine.

Ovogodišnji Sinjajevinski maraton su organizovali NVO Sinjajevinski maraton uz pomoć Turističke organizacije Kolašin, Opštine Kolašin i volontera Crvenog krsta.

Izvor teksta i fotografija: Portal RTCG