Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

NOVI SAD: Večeras počinje ,,Exit”

exitVečeras počinje velika proslava 15. rođendana ,,Exit festivala” na Petrovaradinskoj tvrđavi, ujedno i ,,Exit avantura” kojom će biti obuhvaćeni festivali ,,Exit” (9-12. jul, Novi Sad) i ,,Sea dance” (15-18. jul, Jaz, Budva).

Kapije ,,Exit festivala” otvaraju se danas u 19 sati. Zbog velikog interesovanja kapacitet je proširen na 5.000 ulaznica za svaku od četiri večeri. U pitanju je istorijski kapacitet ,,Exita” koji će za pojedine dane preći i rekordnih 50.000 posjetilaca po večeri. Posebno je proširen kapacitet svjetski čuvene mts Dance Arene na kojoj će naredne četiri noći program da predvode Adam Beyer, Chris Liebing, Hardwell, Martin Garrix, Leftfield, Dixon, Tale of Us i brojne druge zvijezde elektronske scene.

Centralni nastup na glavnoj bini ,,Exita” večeras imaće soul zvijezda Emeli Sande, hitmejkeri Clean Bandit, kalifornijski rokeri Eagles of Death Metal, Roni Size sa grupom Reprazent, Breakage i drugi, a prvu noć ,,Exita” obilježiće i nastupi grupa Napalm Death, Vice Squad, 1000mods, Artan Lili, Darkwood Dub, Goblini i drugih izvođača na oko 20 festivalskih bina. Kamp na Štrandu već puni svoje kapacitete, a u Novi Sad su pristigle hiljade posjetilaca iz cijelog svijeta koji su oduševljeni čuvenom pješčanom plažom Štrand i tradicionalnim gostroprimstvom Novosađana.
Ulaznice od 17 sati samo na festivalskih blagajnama
Ulaznice će do 17 časova moći da se kupe na svim blagajnama Gigstixa širom Srbije, a od 17 sati mogu da ih kupe samo na festivalskim blagajnama. Aktuelne cijene dnevnih ulaznica su 3.000 dinara za četvrtak, 3.390 za petak, 3.790 dinara za subotu i 3.000 dinara za nedjelju. Festivalske blagajne se nalaze prije ulaza na tvrđavu kod Lovotursa i kod crkve ispod sata. Posjetioci se upozoravaju da se čuvaju od falsifikata koji u ovo doba uvijek kruže po društvenim mrežama i na ulici.
Izbjegnite gužve i zamijenite karte za narukvice preko dana
Od danas rade samo glavni zamjenski šalteri ispod glavnog ulaza kod Lovotursa, u periodu od 10 do 03 sata, te od 12 do 03 časova u petak, subotu i nedjelju. Ulaz na festival nije moguć poslije tri sata iza ponoći.
Prevoz
Tokom trajanja ,,Exita”, organizatori festivala i prevoznik Lasta obezbijedili su povećan broj polazaka autobusa iz Beograda do Novog Sada i nazad. Polasci iz Beograda zakazani su svaki dan od 18 do 21 h, sa Savskog trga, kod turist biroa, a krajnja destinacija je Petrovaradinska tvrđava, dok je povratak do Beograda zakazan svakog dana u intervalima od 03 do 06 ujutru. Cijena povratne karte koja može da se kupi u autobusu iznosi 990 dinara.