DOM PREPORUKA

DEKORACIJA STOLA: Disko kugle za žurku na kraju stare i početku nove godine

Foto: decorilla.com

Dizajneri su se poigrali sa temama i detaljima u ukrašavanju stola za doček Nove godine.

Foto: decorilla.com

Nisu zaboravili ni djecu, pa roditeljima predlažu da nađu ogroman papir na kojem bi sa djecom iscrtali sve što ih podsjeća na Novu godinu i obojili, te time dobili originalan stolnjak.

Foto: Pamela Cook

Garlanda i zelene salvete lijepo će se uklopiti na bijelom stolnjaku i sa zlatnim detaljima.

Foto: Dannyelle Nicolle-Ramjist

Za žurku su potrebne i disko kugle, pa je blogerka Danijel Nikol-Ramjist odlučila da disko kugle postavi i na sto, kao centralni dio, a uz njih i nekoliko svijeća.

Foto: decorilla.com

Dizajneri su mislili na sve, pa tako i na osobe sklone alergiji na cvijeće ili one koji ne vole miris određenog cvijeća. Tako je najbolje odabrati suptilni miris i neutralno cvijeće.
Ono što, takođe, predlažu jeste da se ostavi dovoljan razmak između gostiju i na stolu kako ne bi udarali laktovima jedno drugo ili polomili nešto od posuđa.

Foto: decorilla.com

Za neformalno okupljanje tu je boho stil – drveni sto na kojem su razne svijeće, jastuci, baloni i perje.

Foto: decorilla.com

Na stolu su kreativan detalj i kolačići sudbine.
Ono što ne preporučuju jesu glomazne vaze i posude, te zgusnuto cvijeće, jer gosti koji sjede prekoputa neće moći da vide jedni druge.

Foto: decorilla.com

Osmislite zabavne igre sa karticama. Jedan od prijedloga dekoratera je igra ,,Pij ako…” (Drink if…). Isprintajte karte ili na listićima papira fraze poput ,,Pij ako… nosiš crno”, ,,Pij ako…si odrijemala/odrijemao prije zabave”, ,,Pij ako…osoba sa tvoje lijeve strane ima plave oči”, ,,Pij ako… nisi iz ovog grada”, ,,Pij ako…jedva čekaš da se ova godina završi” ili ,,Pij ako…si napravila/napravio selfi u proteklih sat”. Okrenite ih tako da se ne vidi što je na njima napisano i dajte gostima da ih okreću ili izvlače iz šešira. Ovo su, napominju, samo prijedlozi, pa svakako možete napisati svoje zabavne ideje. Napominju da zabava nije napiti se, već umjereno piti. 

This slideshow requires JavaScript.

B.R.