Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

KAMENARI: Dom mediteranskih ukusa u Casa del Mare

Casa Epico

Hotelska grupacija Casa del Mare i Michelin star chef Eros Picco od 14. do 16. avgusta u hotelu Casa del Mare Mediterraneo u Kamenarima predstavili su višegodišnji projekat pop up restorana Casa Epico, kojim spajaju najbolje od njihova dva brenda i Mediterana na bokeški način.

Casa Epico

Dom mediteranskih ukusa Casa Epico je planiran za narednu godinu kao višenedeljni pop up restoran, a ove predstavljen je kroz tri najavne večeri na kojima su Eros i Casa del Mare chef-ovi najbolje mediteranske recepte spremali uz pomoć lokalnih sastojaka. U svrhu potrage za najboljim namirnicama posjetili su veliki broj seoskih domaćinstava i gazdinstava.

This slideshow requires JavaScript.

-Od dana kada je Eros došao, pa do samog početka najavnih večeri nismo stali sa potragom za najboljim što Crna Gora nudi. Sve što se tih večeri spremalo bilo je svježe – ništa nije zamrzavano, ništa nije uvezeno. Ovo je zahtijevalo veliki trud i napor, ali je zato satisfakcija bila ogromna. Trudili smo se da pokažemo Casa Epico magiju i sudeći po reakcijama posjetilaca, u tome smo i uspjeli – kazala je Milena Milić direktorica marketinga i prodaje u Casa del Mare.

Casa del Mare tim i Eros Picco posjetili su domaćinstvo Sikimić u selu Žlijebi, domaćinstvo Moric na Luštici, vinariju Savina, uzgajalište školjki u Kamenarima, te Njeguše, Vrbanj i Grahovo.

This slideshow requires JavaScript.

-Naročito me je opčinio diverzitet na tako malom prostoru, susret različitih klima, što omogućava da možete imati najkvalitetnije sastojke koji rastu u svom prirodnom okruženju. Nevjerovatno je da na tako malom geografskom prostoru imate geografske i klimatske uslove za sušenje pršuta, uzgoj maslina, ali i uzgoj krompira. Mediteranska i planinska klima se na ovom mjestu prepliću i to je nešto što je ostavilo zbilja jak utisak na mene  kazao je chef Eros Picco.

Casa Epico je kombinacija tipičnih lokalnih ukusa i svježih domaćih namirnica sa ukusima Mediterana uz najmodernije i najbolje tehnike obrade i pripreme. Projekat je podržan od strane Nacionalne turističke organizacije i lokalne turističke organizacije Herceg Novi.

PR