Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

RUKOTVORINE: Unikatni nakit Lidije Stojanović

 

lidija stojanovic

Lidija Stojanović

Nakit koji Cetinjanka Lidija Stojanović već duži niz godina izrađuje prepoznatljiv je na svim sajmovima koji se u Crnoj Gori organizuju, ali i među ljubiteljima nakita koji njen rad mogu vidjeti na internetu. Ova mlada žena već šest godina ručno izrađuje, unikatni nakit, tehnikom preslikavanja,a takođe se bavi i dekupažom na drvetu i slikarskom platnu.

Za MNE magazine kaže da se dizajniranjem nakita počela baviti iz hobija.

-Izrada nakita je za mene u početku bila hobi. Kada sam ostala bez posla, uz podršku supruga i prijatelja,  taj hobi je postao ozbiljan rad. Nakit koji izrađujem je isključivo ručni rad od različitih vrsta gline, tkanine i konca – kaže je Lidija.

Najčešće izrađuje minđuse i ogrlice, ali  i prstenje, narukvice i broševe, sve što kupci naruče.

Da su komadi Lidijinig nakita postali prepoznatljivi potvrđuju i pozivi organizatora sajmova širom Crne Gore. Do sada je svoje rukotvorine izlagala u Podgorici,  Danilovgradu, Baru, Ulcinju, Kotoru i Tivtu.

-Ovaj posao ne donosi zaradu, ali predstavlja veliko zadovoljstvo. Uglavnom skoro sav zarađeni novac ulažem u materijal koji se, nažalost, kod nas teško nalazi pa ga naručujem preko interneta- kaže naša sagovornica.

This slideshow requires JavaScript.