Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

KOD KOZMETIČARA: Hidratantni proizvodi neophodni u pripremi kože za tople dane

 

 

Sloba Bubanja

Sloba Bubanja

Svaka koža je različita i tako je treba posmatrati. Tip kože, stanje, starosno doba, uslovi i način života, kao i djelovanje spoljašnjih faktora opredjeljuju način i intenzitet njege. Dok ne počnu velike vrućine, koža se obnavlja i naročito u tom periodu joj treba pomoći  da se pripremi za kvalitetnu i uspješnu „borbu“ sa porastom temperature i pojačanim znojenjem. Treba je revitalizovati, nahraniti, navlažiti, ojačati, poboljšati tonus i elastičnost i pripremiti za nastupajuće tople dane. Jednom riječju, treba nadoknaditi sve one sastojke koje je koža potrošila tokom prethodnog perioda. Treba potražiti savjet od kozmetičarke, koja će stručnim pregledom, ustanoviti zadebljanja, neravnomjerno raspoređenu vlažnost, neelastičnost ili nedovoljnu ishranjenost i preduzeti mjere za uspostavljanje hidrolipidne ravnoteže. Takođe, potrebno je  dubinski očistiti pore od sebuma, izumrlih ćelija i ostalih štetnih sastojaka. Poslije temeljnog čišćenja neophodna je stručna i kvalitetna masaža.

Masažom lica ubrzava se metabolizam, poboljšava cirkulacija, eliminišu toksini, smanjuje mišićna napetost, ublažava stres i, zbog priliva pozitivne energije, opušta se lice i tijelo. Poslije masaže neophodno je staviti odgovarajuću masku za dubinsku hidrataciju. Hidratantni proizvodi nezamjenljivi su u pripremi kože za tople dane. Sve veće kozmetičke kuće proizvode laganije fluide, kreme i gelove koji vlaže kožu, sadrže UV filtere i odgovaraju svim tipovima kože koja je sklona pojačanom gubljenju vlage. U posljednje vrijeme su aktuelni raspršivači za vlaženje koji imaju i umirujuće dejstvo na kožu.masaza lica

Pogrešno je mišljenje da je pri visokim temperaturama, dovoljno staviti kremu sa  zaštitnim faktorom ujutro i da će  ta krema štititi tokom cijelog dana. Zaštitne kreme treba stavljati isključivo kad hoćete da izađete na sunce, jer one poslije dva sata gube dejstvo, a pogotovo ako se oznojite ili pokvasite kožu. Osim ovoga kreme sa zaštitnim faktorom nikako ne mogu da zamijene dnevnu kremu, već ih treba nanositi preko nje.

 

Sloba Bubanja, kozmetičarka

Beauty centar ESTEBEL, Podgorica