Porto Novi
ART PREPORUKA

U IZDANJU CROATIA RECORDSA: ,,Crveno i crno”, ,,Perper”, Zeko i Marija Božović među muzičkom elitom

Crnogorski izvođači ,,Crveno i crno”, ,,Perper”, Momčilo Zeković Zeko i Marija Božović našli su se među muzičkim legendama na izdanju ,,Croatia recordsa”.
Numere ,,Moje žeđi gasiš” (Crveno i crno), ,,Niz tvoja leđa” (Perper), ,,Smotana pjesma” (Zeko i Klapa Mriža) i ,,Misbehave” (Maria B) krase izdanje na pet diskova i sto pjesama, uz muzičku elitu Olivera Dragojevića, Josipu Lisac, Zdravka Čolića, Zdenku Vučković, Iva Robića, Gabi Novak, Terezu Kesoviju, Zoricu Kondžu, Kaliope, Kemala Montena, Olivera Mandića, Dina Dvornika, Massima Savića, Vannu, Đorđa Balaševića, Miša Kovača, ,,Bijelo dugme”, ,,Šarla akrobatu”, ,,Leb i sol”, ,,Idole”, ,,Zabranjeno pušenje”, ,,Indexe”, ,,Parni valjak”, ,,Stijene” i ostale muzičke velikane.

Foto: Đorđe Živaljević

U pitanju je izdanje pod nazivom ,,Muzička industrija”, emisije koja je dvije godine emitovana na RTCG, a čiji je autor Dražen Bauković.
– To je prva kompilacija jedne televizijske emisije. Emisija ,,Muzička industrija” rađena je u produkciji RTCG, u saradnji sa Javnim servisima Bosne i Hercegovine i Makedonije i televizijskih kanala CMC i Jugoton TMC. Bilo je 20 epizoda, na razne teme i ovo je soundtrack ,,Muzičke industrije”. Na pet diskova nalazi se po 20 pjesama – rekao je autor serijala Dražen Bauković za MNE magazin.
On dodaje da je planirana promocija ovog vrijednog izdanja u regionu.
B.R.