Porto Novi
ENGLISH PREPORUKA

,,CITY GROOVE”: Promotivna žurka uz odlično ,,VIII2”

DSC07022Sjajna je bila atmosfera na promotivoj žurci ,,City groove”-a u podgoričkom ,,Hard rock cafe”-u, a za to je zaslužan odlični novoformirani crnogorski bend ,,VIII2”. Bend čine pjevač Vanja Radovanović, bubnjar Ivan Perović, basista Branko Koprivica i klavijaturista Bole Martinović.

U petak veče na premijerno predstavljanje došli su u izmijenjenom sastavu zbog povreda bubnjara i klavijaturiste.

U ,,Hard rock cafe”-u zasvirali su u sastavu: vokal i gitara Vanja Radovanović, truba Vladica Vasić iz Leskovca, gitarista Saša Stojanović, basista Branko Koprivica i bubnjar Marjan Dedivanović.

Kafe je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a plesalo se i pjevalo uz hitove ,,Maybe tomorrow”, ,,Back to black”, ,,Two of us”, ,,Part-time lovers”, ,,I belong to you”, ,,Down Under”, ,,Bongo bong”, ,,Gangsta's paradise”…..

– Utisci sa premijernog nastupa su sjajni, s obzirom da smo juče bili zatečeni strašnim povredama i odsustvom polovine benda, tako da smo vjerovatno prvi bend u istoriji muzike koji je na svom nastupu imao više gostujućih muzičara od originalnih – kazao je za MNE magazin nakon koncerta Vanja Radovanović.

On je dodao da vođeni motom ,,The show must go on” (Šou mora biti nastavljen) nijesu smjeli da otkažu svirku.

– Nijesmo se nimalo pokajali, izgurali smo to do kraja. Stvarno je bilo prelijepo – rekao je Radovanović.

Basista Branko Koprivica složio se sa njim.

– Mi stvarno uživamo. Vi ste prisustvovali, vidjeli ste na koji način mi to radimo. To je negdje nama satisfakcija, lijepo se družimo. Tradicija svih crnogorskih projekata koji počnu ovako da su primijećeni jeste da će da se raspadnu odmah – kazao je Koprivica.

Radovanović se nadovezao:

– Juče.

DSC07075

Koprivica je istakao da je za njega izazovan rad u studiju.

Formiranje benda se, kaže, desilo dok su jednoga dana sjedjeli i pomislili: ,,Hajde, hoćemo li nešto snimiti?”, te da je uslijedila rečenica: ,,E, viđećemo”.

– Vanja se onda pojavio sa tekstom i muzikom i to je bio zamajac za sve što su prihvatili ostali kao motiv za bavljenje muzikom na taj način. Gledali smo na to kao daj da vidimo šta mi to sve znamo, šta možemo da uradimo, koliko se međusobno slažemo – kazao je Koprivica.

Radovanovića smo zatekli pitanjem upućenim Koprivici ,,šta očekujete od nastupa na ,,Sunčanim skalama” 29. juna, da li glasove od svih drugara iz škole i ostatka odjeljenja”.

– Stvarno? Jesmo li se prijavili za ,,Sunčane skale”? – pitao je Radovanović.

DSC07072

Koprivica je pojasnio za MNE magazin da ih je taj poziv pomalo i šokirao, jer nijesu znali da su se prijavili.

– Istina je sljedeća. Mi smo u gomili nekih mejlova koje smo dobili od prijatelja da podijelimo pjesmu po radio-stanicama, bilo je to 50 do 100 mejlova za sve radio-stanice i uopšte medije, slali to bez nekog pregleda kome tačno šaljemo i, između ostalog, jednom se na mejl pojavio poziv ,,Sunčanih skala”. Izgleda da smo potpuno iz nehata poslali njima i pošto su nam obećali pobjedu, mi smo odlučili da učestvujemo – rekao je Radovanović kroz šalu.

Koprivica se nasmijao na to i dodao:

– Istina, nastao je raskol u bendu, ako bude vozilo prva nagrada već je tu grabež za zimske gume, ljetnje gume….

Na pitanje ,,kako će oni taj automobil da raspodijele”, Koprivica je kazao:

– Fala Bogu, jedan naš drug ima auto-otpad, pa ćemo to da raščerupamo.

B.R.

Foto: Marija Vasić