Porto Novi
ART PREPORUKA

SARADNJA KOJA ODUŠEVLJAVA: Frajle i Željko Bebek – poslušajte ,,Žutu ružu”

Foto: Sandra Mihaljević

Uvijek originalne ,,Frajle” aktuelnim albumom ,,Obraduj me” obradovale su poštovaoce svoje muzike širom regiona, posebno iz razloga što se ne radi o klasičnom muzičkom izdanju, već albumu na kome se nalaze obrade nekih od najljepših pjesama koje su obilježile muzičku istoriju ovog podneblja, a koje su čuvene Novosađanke predstavile u novim aranžmanima, kroz duete sa vrhunskim izvođačima, koji su snimili originalne verzije tih kompozicija. Poslije Vanne i Tijane Dapčević, na red je došao i legendarni Željko Bebek i sjajna balada ,,Žuta ruža”.

Foto: Sandra Mihaljević

– Šta reći o saradnji sa Željkom Bebekom!? Velika je čast što je ovaj čuveni umjetnik dio našeg albuma ,,Obraduj me” i što smo zajedno dali novu emociju i atmosferu pjesmi ,,Žuta ruža”. Ta pjesma je dio nas, dio našeg podneblja, bar smo je mi doživjele i prihvatile kao takvu. Tokom ljeta imale smo veliki broj koncerata u cijelom regionu i ne postoji mjesto na kojem se ova pjesma nije pjevala uglas. Uz nju, postale smo prijatelji sa Željkom i njegovom porodicom i to je najznačajnije što nam je ova saradnja donijela – složne su ,,Frajle” povodom jedne od najljepših saradnji u karijeri.

Foto: Sandra Mihaljević

Spot, snimljen u Novom Sadu, režirali su Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Foto: Sandra Mihaljević

– Poznato je da snimanje spotova izvođačima nije baš omiljena aktivnost, ali mi se trudimo da uvijek bude zanimljivo i neobično, pa biramo nove i drugačije lokacije. Spot je sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Salašu 137 i mislimo da smo uspjele da prenesmo emociju koju pjesma nosi, kao i tu širinu koju simbolizuje ravnica. Vjerujemo da će se publici svidjeti – zaključile su poznate Novosađanke.

Foto: Sandra Mihaljević

Na koncertima koje ,,Frajle” pripremaju za naredne mjesece sširom regiona, „Žuta ruža“ će svakako biti neizostavni dio repertoara, a nova energija koju su djevojke donijele ovoj prelijepoj baladi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: Sandra Mihaljević

Inače, „Žuta ruža“ Željka Bebeka izašla je prije tačno dvadeset godina, a gotovo da ne postoji osoba koja, kad čuje prve taktove, ne poželi da zapjeva čuvene stihove ,,miruj, miruj, srce ti, suzo nemoj padati”.