Porto Novi
ART PREPORUKA

EMI NAGRADE: Najbolja drama serija je ,,Game of Thrones”

Foto: Getty images

Nagrade Emi uručene su sinoć u Los Anđelesu 71. put.
Najbolja drama serija je ,,Game of Thrones”, dok je Piter Dinklidž ostvario najbolju sporednu ulogu upravo u ovoj seriji. ,,Game of Thrones” ovim je ispisala istoriju kao najnagrađivanija serija.
Najbolji glavni glumac je Bili Porter za ulogu u drama seriji ,,Pose”, dok je najbolja glavna glumica Džodi Komer u ,,Killing Eve”.
Najbolji režiser u drama seriji je Džejson Bejtmen za ,,Ozarka”, dok je najbolja sporedna glumica Džulija Garner, takođe u drama seriji ,,Ozark”.
Najbolji scenario napisao je Džesi Armstrong za ,,Succession”.
Toni Šalhub osvojio je prvu nagradu večeri i to za sporednog glumca u komediji ,,The Marvelous Mrs. Maisel”, a Aleks Borstin za najbolju sporednu žensku ulogu u ovom ostvarenju.
Bil Heder je dobio nagradu za najboljeg glumca u komediji za ulogu u ostvarenju ,,Barry”. Heri Bredbir osvojio je nagradu za režiju u kategoriji Komedija za ostvarenje ,,Fleabag”, a Fibi Voler Bridž za scenario i glavnu žensku ulogu, takođe u ,,Fleabagu”. ,,Fleabag” je i najbolja humoristička serija.
Nagradu za najbolje televizijsko takmičenje osvojio je program ,,Ru Paul’s drag race”.
Patriša Arket dobila je nagradu za sporednu ulogu u mini-seriji ,,The Act”.

Ekipa ,,Chernobyla” (foto: Kevin Winter/Getty Images)

Johan Renk osvojio je priznanje za režiju mini-serije ,,Chernobyl”, Kreg Mejzin je napisao najbolji scenario, upravo za ovo ostvarenje, a ,,Chernobyl” je i najbolja mini-serija.
Ben Višo dobitnik je nagrade za sporednu ulogu u mini-seriji ,,A very English scandal”.
Nagrada za glavnog glumca u mini-seriji/filmu pripala je, uz ovacije publike, Džarelu Džeromu za ulogu u ,,When they see us”. Priznanje za najbolju glumicu dobila je Mišel Vilijams za ulogu u ostvarenju ,,Fosse/Verdon”. Njen divan govor pozdravljen je ustajanjem publike i aplauzom.


Najbolji televizijski film je ,,Black Mirror: Bandersnatch”.
Emi za najbolji scenario i najbolji tok-šou u kategoriji Varajeti dobila je ekipa programa ,,Last week tonight with John Oliver”. Najbolji humoristički šou u kategoriji Varajeti je ,,Saturday night live”, koji je osvojio Emi i za najbolju režiju (režiser je Don Roj King).
B.R.