Porto Novi
ART SLAJDER

VILL&VASH PRED NASTUP NA SEA DANCE FESTIVALU: Pripremili smo nešto što do sada niste mogli da čujete niti da vidite

Di-džej/producentski dvojac Vill&Vash vrelinu podgoričkog asfalta 31. avgusta zamijeniće  atmosferom koju će dovesti do usijanja kada prvi put stanu za miks-pult glavne bine Sea dance festivala na plaži Buljarica.
Adnan Ademović i Novak Radulović obećavaju noć za pamćenje. Biće to, kako kažu, nešto što publika do sada nije čula ni vidjela, pravi zvučni i vizuelni doživljaj.
Ovaj mladi talentovani dvojac, oformljen prije četiri godine, prepoznat od strane velikih inostranih di-džej imena i izdavačkih kuća, ističe da se trud i rad koji ulažu svakodnevno isplati i da će ih to što se nakon nastupa na TDI stejdžu Sea dance festivala sada prvi put predstavljaju na glavnoj bini, motivisati da rade još više.
Vrijedni di-džejevi i producenti objavili su 18. jula novi singl pod nazivom ,,Casually”. Najviše ih raduje što publika prepoznaje njihove trake na nastupima.
Razgovarali smo još o položaju di-džej scene i tretmanu di-džejeva u Crnoj Gori, novitetima, o tome što vjeruju da iz izdvaja od drugih, a za kraj Ademović je otkrio i koji im je omiljeni hit ovog ljeta.
Do sada ste na Sea dance festivalu nastupali na TDI stejdžu, ove godine prvi put trake ćete zavrtjeti na glavnoj bini. Koliko vam obojici znači ta odluka organizatora?
ADEMOVIĆ/RADULOVIĆ: SDF već duži niz godina prepoznaje naš rad. Vjerujemo da se trud i rad koji ulažemo svakodnevno – isplati. Nastupi na TDI stejdžu su nas od samog starta motivisali da radimo na sebi i da se konstantno trudimo da svojim originalnim nastupima izdvojimo sebe od ostatka scene. S obzirom na to koliko smo ulagali u sebe, bili smo ubijeđeni da će ovakav poziv prije ili kasnije stići i da će nas motivisati da radimo još više.
Što publika može da očekuje od vas te večeri?
RADULOVIĆ: Publika ovogodišnjeg SDF-a može da očekuje kako zvučni, tako i vizuelni novitet. Ne bismo da otkrivamo mnogo, ali poručujemo svima da ostanu do kraja festivalske večeri, jer smo pripremili nešto što do sada nisu mogli da čuju, a ni vide – nikad!
Numera ,,Casually” objavljena je prije osam dana. Kako je nastala i kako ste zadovoljni reakcijama na nju?
ADEMOVIĆ: Kao i svaki nas singl, numera ,,Casually” je rezultat našeg truda i rada i dosta provedenog vremena u studiju. S obzirom na to da nam ljudi šalju razne klipove kako svjetske poznate DJ zvijezde puštaju naše numere na raznim eventima, možemo reći da smo i više nego zadovoljni. Najviše nas raduje što publika prepoznaje naše trake na nastupima i njihova energija je više nego zadovoljavajuća.

Što još novo pripremate za poštovaoce vašeg rada?
RADULOVIĆ: S obzirom na to da je SDF kraj festivalske sezone, pripremamo nove trake i nove nastupe kojima ćemo otvoriti novo poglavlje poslije ljeta. Stay tuned 🙂
Nastupali se u Crnoj Gori i regionu, ostvarili saradnju sa inostranim di-džejevima i producentima, dobili pohvale od mnogih velikana di-džej scene, objavljivali trake za inostrane izdavačke kuće. Što je to što vas izdvaja od drugih i time skreće pažnju inostranih kuća i di-džejeva na vas?
ADEMOVIĆ/RADULOVIĆ: Smatramo da se izdvajamo po scenskim nastupima, izborom numera, vizuelnim novitetima, muzičkom produkcijom i energijom koju pružamo tokom svakog našeg nastupa. Isto tako nam je bitno, s obzirom na to da smo aktivni na društvenim mrežama, da smo što više dostupni ljudima koji gaje istu ljubav kao i mi prema muzici i da im možemo uvijek dati savjet, kritiku ili sugestiju.
Koliko ste zadovoljni položajem di-džej scene i tretmanom di-džejeva u Crnoj Gori?
RADULOVIĆ: Što se tiče crnogorske DJ scene, mislimo da napreduje iz godine u godinu, ali ipak nije dovoljno razvijena, jer ima veliki potencijal. Da budemo potpuno iskreni, nekada nas malo i pogodi kada dobijemo veću pažnju prilikom nastupa van naše zemlje.
Koji vam je omiljeni hit ovoga ljeta?
ADEMOVIĆ: Definitivno hit headlinera ovogodišnjeg SDF, ,,Disciples”, i njihova numera ,,No Ties”.
Bojana Radonjić
Foto: Privatna arhiva