Porto Novi
ART PREPORUKA

HOTEL HILTON PODGORICA: Aplauz za predstavu ,,Zašto i kako ubiti muža?”

Predstava ,,Zašto i kako ubiti muža?” najavljena je od organizatora, hotela ,,Hilton Podgorica Crna Gora”, kao događaj koji ne treba propustiti.Da je to zaista bilo tako potvrđuje ustajanje uz aplauz publike u Kristalnoj dvorani ovog hotela na kraju komada.
Salom se neprestano orio smijeh uslijed izvanrednog izvođenja glumaca Nataše Aksentijević i Peđe Damnjanovića, po režiji Rada Vukotića i njegove odlične adaptacije. Podstaknut burnim reakcijama nježnog pola, čak i optužbama na muški šovinizam, pisac Antonio Amuri napisao je, nakon ,,Zašto i kako ubiti suprugu?”, novi priručnik namijenjen suprugama koje su uspjele da prežive izlazak prethodnog, piše u sižeu predstave.
Lik Nataše Aksentijević predstavio je tako publici nekoliko tipova supruga – od seksualnog manijaka, hipohondra, muža zabavljača, razmaženog kretena, onog koji odlazi u rekreacione klubove, ljubomornog muža do kućnog majstora.
– Drage dame, tri, četiri godinice robije nije ništa naspram 40 godina ropstva u braku – poručio je lik Aksentijevićeve na početku predstave, a salom se zaorio smijeh.
Smijeh se začuo i kada je govorila kako ,,žena natovari sebi na vrat škart druge žene”, misleći na muža, te kako svaki muškarac u početku braka misli za sebe da je ,,Brus Vilis za kućnu upotrebu”.
Do tančina i perfektno opisujući svaki tip muškarca, supruga i njegove reakcije, došlo se do dijela kako je reagovao kada je saznao da će postati otac i tu je uslijedila prva interakcija sa publikom.
– Koga je prvog zvao kad je čuo da će postati otac? – pitala je Aksentijević publiku.
,,Mamu”, glasio je odgovor publike, što je sada izazvalo smijeh glumaca, jer su dame u publici pogodile.

Nastavljajući da govori o tipovima supruga, Aksentijević je izazvala smijeh kod publike kada je pomenula ,,polovnog” supruga, te dodala da bi žene trebalo da budu solidarne i da na tržište ne puštaju artikle s kojih je skinuta registarska tablica.
Smijeh dama se začuo i kada je opisivala tip supruga hipohondra.
Uz dobro poznate taktove pjesme Dragana Stojnića ,,Jedan čovek i jedna žena” uslijedila je zadnja interakcija večeri.
Izvedeni su dama i muškarac koji su tumačili likove Duleta i Jelice, para koji je došao u posjetu likovima Aksentijević i Damnjanovića.
Ples dame iz publike i Damnjanovića je počeo, a u sali se opet čuo smijeh.

Bilo je to divno veče koje će ostati dugo u pamćenju svih koji su bili u Kristalnoj dvorani hotela ,,Hilton Podgorica Crna Gora”.
Tekst i foto: B.R.