Porto Novi
ART PREPORUKA

VIDEO: Poslušajte obradu ,,Coldplayove” ,,Fix you” u obradi Džastin Balmer i grupe ,,Blake”

Foto: PR

Dok se mastilo suši sa svježe potpisanog ugovora za ,,Right Track Records / Universal”, sopranistkinja Džastin Balmer poručuje da će 7. juna biti objavljen njen album prvijenac klasičnog-pop opera žanra pod nazivom ,,Simple thing”, piše u saopštenju grupe ,,Blake” dostavljenom MNE magazinu.
Juče je premijerno prikazan spot za obradu pjesme ,,Coldplaya” ,,Fix you” koju je otpjevala sa članovima britanske grupe ,,Blake” Stivenom Boumanom, Oliverom Bejnsom i Hamfrijem Barnijem. Sa svojim albumom koji zauzima prvo mjesto top-lista i usred najveće turneje u Velikoj Britaniji pod nazivom ,,Movies & Musicals”, ,,Blake” su prepoznati na svjetskoj muzičkoj sceni. ,,Fix you” je apsolutni dragulj na kruni prvijenca Džastin Balmer i ova saradnja sa ,,Blakeom” je melodijska poslastica za sve ljubitelje klasike i mejnstrima.
Balmer objašnjava da je oduvijek voljela muziku ,,Blakea”, ,,njihove prelijepe harmonije i izuzetne interpretacije klasičnih i pop pjesama”.
– Njihova mješavina stila i vokala zadivila me je, tako da sam ih pozvala kada sam radila album. Nisam mogla da vjerujem kada su pristali – ističe Balmer.
Iz ,,Blakea” dodaju da, tokom 12 godina pjevanja višeglasja, oduvijek su voljeli da spajaju svoje sa novim glasovima i isprobavaju nove žanrove.
– Volimo pjesmu ,,Fix you”, pa je snimanje sa Džastin, koja posjeduje kristalno čist sopran, predstavljalo pravo uživanje. Zaista se čini da je ovo jedinstvena obrada – rekli su iz ,,Blakea”.
Džastin je odabrala pjesmu jer se poistovjetila sa tekstom. Za nju ova pjesma govori o tome kako vas gubitak voljene osobe može zaista skrhati, ali i kako vam oni najbliži mogu pomoći kroz mračna vremena i kada je nada izgubljena. Fuzija glasova Balmer i ,,Blakea” stvara mješavinu klasične/pop muzičke ljepote, čime se ovaj poznati ,,Coldplayov” klasik otvara novoj publici, ljubiteljima klasične muzike.

B.R.