Porto Novi
MODA PREPORUKA

OTVORENA VANKUVERSKA NEDJELJA MODE: Talenat lokalnih dizajnera ukombinovan sa japanskim stilom

Prva noć Vankuverske nedjelje mode bila je prilika da se istakne lokalni talenat uz nekoliko dizajnera van Vankuvera.
Na početku večeri gostima je dobrodošlicu poželjela odbornica nacije Skvamiša, starosjedilačkog imena Kana i podsjetila da Vankuverska nedjelja mode se odvija na teritoriji Muskvima, Skvamiša i Seli Veta.
Lasal koledž, proslavljajući deset godina od prve revije svojih studenata na Vankuverskoj nedjelji mode, odlučio se za tri dizajnera koja su predstavila kreacije na temu tabua. Kolekcija Šaghajeg Tafrešija donijela je izvanredne geometrijske šare, uz upotrebu kontrasnih materijala od čipke do sintetike, naglašavajući presjek zapadnog i persijskog dizajna i kreatorkine pozadine u arhitekturi.

This slideshow requires JavaScript.

Rad venecuelanske dizajnerke Valentine Valjor bio je usredsređen na rodnu fluidnost, ali, što je još važnije, samopouzdanje sa snažnim i provokativnim figurama koje su inspirisale nosioca kreacije kroz neprozirne materijale i kaiševe.

This slideshow requires JavaScript.

Prisko je kompletirao reviju Lasal koledža sa uniseks kolekcijom u kojoj su prikazane lepršave kreacije umirujućih nijansi i sa fokusom na prirodnim tkaninama.

This slideshow requires JavaScript.

Nakon toga, gosti su bili u prilici da vide što ih to očekuje u narednih sedam dana. U uzorku kolekcija koje će biti prikazane od sjutra do nedjelje, viđeno je međukulturalno iskustvo suprotstavljeno zastrašujućim, gotičkim kreacijama od kože i iskričavom indijskom mladom. Uz jarke crvene iskre, meke vunene udobne kreacije i seksepilne zabavne kupaće kostime, prikaz kolekcija imao je od svega pomalo. Takva raznolikost intrigirala je publiku dok je očekivanje onoga što slijedi raslo.

This slideshow requires JavaScript.

Japanska dizajnerka Emi Đingu prikazala je beskrajne umjetničke mogućnosti koje pružaju baloni u svojoj kolekciji ,,Unlimited”. Očarala je publiku inovativnim i elegantnim haljinama koristeći jedinstven materijal balona. Đingu pomjera umjetničke granice dok lako koordinira metalik paletom sivih, bronzanih i pozlaćenih tonova, uz nanošenje balona različitih dimenzija na takav način da stvara elegantne siluete. Haljine Đingu su rađene u peplum stilu, bodijima koji naglašavaju figure i ističu njen izuzetan talenat. Ekscentrične odjevne kombinacije upotpunjene su zalizanim kosama, blještavom šminkom pepeljastih tonova i štiklama za šik futuristički stil.

This slideshow requires JavaScript.

Kolekcija ,,YONFA” japanske dizajnerke Kim Jonghva bio je otelotvorenje pristupačne, udobne elegancije. U svojoj kolekciji, Jonghva se igrala dimenzijama, nudeći širok spektar velikih jakni, bijelih košulja oštrih linija i džempera rezanih iz jedinstvenih uglova koji laskaju figuri. Posvećenost Jonghva osnovnim materijalima, kao što su vuna i pamuk, bila je u ravnoteži sa laskavim linijama i elementarnom paletom bijele, plave, crne i tamne nijanse, kako bi se stvorio izgled koji izražava udobnost, eleganciju i pristupačan stil.

This slideshow requires JavaScript.

O Vankuverskoj nedjelji mode
Vankuverska nedjelja mode jedan je od modnih događaja koji se najbrže razvijaju u svijetu mode i jedini te vrste koji se neprekidno trudi da okupi i prikaže kolekcije međunarodno nagrađivanih dizajnera iz 25 svjetskih modnih centara. Već 32 sezone Vankuverska nedjelja mode slavi multikulturalnost i mlade dizajnere. Kroz međunarodnu medijsku pokrivenost i povezanost sa kupcima, Vankuverska nedjelja mode obezbjeđuje promociju dizajnerima na putu ka uspjehu.
Više informacija na www.vanfashionweek.com.
Podsjećamo, MNE magazin je jedini medijski partner Vankuverske nedjelje mode za Jugoistočnu Evropu.
Instagram: @vanfashionweek
Twitter: @vanfashionweek
Facebook: Vancouver Fashion Week
Foto: Filippo Fior / Imaxtree.com