Porto Novi
ART PREPORUKA

ŠOUBIZ: ,,Netfliks” snima seriju po Markesovom romanu ,,Sto godina samoće”

Foto: Bolsillo

Na dan kada je rođen kolumbijski pisac Gabrijel Garsija Markes (6. 3. 1927, Arakataka – 17. 4. 2014, Meksiko  Siti), iz Netfliksa stiže vijest da su pribavili prava za snimanje serije po njegovom romanu ,,Sto godina samoće”.
Serija će biti urađena na španskom jeziku, a prava su dali Markesovi sinovi Rodrigo Garsija i Gonzalo Barča i oni će biti izvršni producenti ovog projekta. Biće najvećim dijelom snimana u Kolumbiji.
– Decenijama naš otac nije bio voljan da proda prava na snimanje filma po svom romanu ,,Cien Años de Soledad” (Sto godina samoće), jer je vjerovao da ne može biti napravljen unutar vremenskog okvira dugometražnog filma ili da ne bi bilo pravedno da bude urađen na bilo kojem jeziku osim španskog. Međutim, u zlatnoj eri serija, sa uzdignutim nivoom talentovanih scenarista i režisera, kvaliteta kinematografskog sadržaja i prihvatanja programa na stranim jezicima širom svijeta, vrijeme nije moglo biti bolje da se prilagodi ogromnoj globalnoj gledanosti koju pruža Netfliks. Jedva čekamo da vidimo konačni proizvod – napisao je u saopštenju Rodrigo Garsija Markes.
Roman je objavljen 1967. godine. Prodat je u oko 50 miliona primjeraka širom svijeta i preveden na 46 jezika.
B.R.