Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

BAJKERI: Moto-parada kroz Crnu Goru za Dan pobjede

moto-parada-1

Foto: Željko Vukčević

Povodom Dana pobjede nad  fašizmom u Crnoj Gori biće organizovana moto-parada članova motociklističkih klubova iz Podgorice, Bara, Budve i Herceg Novog kojoj će se priključiiti i članovi čuvenog ruskog moto kluba Noćni vukovi!

– U saradnji sa Ambasadom Rusije, SUBNOR-om i Upravom policije, podrška MD Noćni Vukovi će, zajedno sa čanovima MK Cruisrer iz Herceg Novog, MK Posejdon iz Budve i MK Bar iz Bara , obilježiti 9. maj, dan pobjede nad fašizmom – napisao je na svom Fejsbuk profilu Željko Vukčević, predsjednik moto kluba Podgorica.

Okupljanje motociklista zakazano je za petak 8. maj u 18:00 na parkingu iza Dvorca kralja Nikole u Baru. Pola časa kasnije planiran je polazak kolone rutom Bar – tunel Sozina radi dočeka ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Andreja Nesterenka koji će biti svečani gost na prigodnom program u barskom Domu kulture tokom kojeg je planirana projekcija filma Staljingrad iz 2013. godine u režiji Fedora Bondarčuka.

U subotu 9. maja motociklisti će se okupiti pored zgrade Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori i krenuti organizovano do parka „Šuma Gorica“ gdje će položiti vijence na spomeniku Partizanu borcu. Nakon toga predviđeno je kretanje turom Mareza – Nikšić – Grahovo – Kotor – Tivat, tokom koje će biti položeni vijenci na spomenicima borcima protiv fašizma na Marezi, Trebjesi, Grahovu. I Tivtu. Nakon druženja u Budvi, bajkeri će u nedjelju 10. Maja produžiti do Herceg Novog gdje će prisustvovati vojnom memorijalu Savina. (izvor: mondo.me)