SPORT

FORMULA JEDAN: Fernanado Alonso najavio skoro povlačenje

fernando-alonso-ron-dennis-mclaren_3297033Ova sezona ne izgleda dobro za vozače ,,Meklarena”, posebno za Fernanda Alonsa. On je propustio prvu trku u sezoni zbog potresa mozga, a nakon toga nije uspio da osvoji nijedan poen u ostatku takmičenja.

Sve to uticalo je na njegovu nedavnu izjavu da se povlači iz ,,Formule jedan”.

– To je dosta frustrirajuća stvar. Najbolji ste, a sada završavate trke ispod desetog mjesta. Stoga razumijem zašto Alonso želi da se povuče. Mada, ne bih isključio ni mogućnost da se bavi nečim drugim godinu-dvije, pa se nakon toga ponovo vrati trkanju u ,,formuli jedan” – kazao je vozač Nelson Pike junior za ,,BBC sport”.

Na početku profesionalne karijere, Alonso je 2005. godine postao najmlađi šampion u ,,formuli jedan”.

Pred trku u rodnoj Španiji naredne sedmice, Alonso kaže da je tim ,,Meklarena” znatno napredovao.

– Svi smo ujedinjeni u tome da uspijemo. Predani smo ovom projektu. Najlakše je paničiti kada se nađemo u situaciji u kakvoj smo, ali niko to ne radi. Moje su prognoze da ćemo u Barseloni načiniti ogroman korak naprijed. Naredne tri trke biće vrlo interesantne – najavio je španski as.

Alonso ima ugovor sa ,,Meklarenom” do kraja 2017. godine. Španski list ,,Marka” piše da je Alonso i ranije razmišljao o povlačenju i izrarzio želju da učestvuje u trci ,,24 sata Le Mana”, ali, da mu to nije dozvolio konfliktni raspored.

Podsjetimo, danas je šef ,,Meklarena” Ron Denis kazao da je Alonso potpisao trogodišnji ugovor za taj tim, u kojem mu je plata po sezoni 25 miliona funti.

Izvor: IBTimes

Foto: Sky sports