Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

AUDIO: Poslušajte novu pjesmu Emira Bukovice ,,Amman”

,,Amman” je riječ hindu porijekla koja opisuje osobu od povjerenja. ,,Amman” na arapskom jeziku znači ,,mir”. Ali ,,Amman” je i ime nove BUKOWSKEE pjesme.

Nakon prve pjesme ,,Vrati film (Rewind The Film)”, na kojoj se kao gost pojavio američki bluzer Danny Shepard, koja je veoma dobro prihvaćena u cijelom regionu, pjesma ,,Amman” je potpuno intimna priča autora, ogoljenih emocija, strahova i osjećaja, posvećena tek rođenoj kćerkici. S druge strane potpuno razumljiva i univerzalna priča o čistoj ljubavi i bliskom ljudskom odnosu, piše u saopštenju o novoj pjesmi bosanskohercegovačkog kantautora Emira Bukovice.

– Ovo je svakako za mene do sada najintimniji osjećaj pretočen u pjesmu, za koju sam dugo imao dilemu da li uopšte da je objavljujem javno. Pjesmu sam napisao neposredno nakon vijesti da sam postao otac predivne djevojčice, u trenutku udara nevjerovatnih emocija, i u svojevrsnom šoku između sulude sreće i suludog straha za budućnost tog malog bića. Da li ću ikada biti dovoljno dobar i uzvratiti mu istom količinom sreće koje je ono donijelo meni, pitao sam samog sebe – govori autor pjesme Bukovica.

Interesantno je da pjesmu ,,Amman” otvara intro originalnog snimka prvog bebinog ultrazvuka srca.

Pjesma je snimljena je u američkom studiju ,,Definition:Media” na Floridi, a pod producentskom palicom Mahira Sarihodžića finalizovana u sarajevskom studiju ,,Long Play”.

Danas je ,,Amman” objavljena i premijerno otplovila u eter cijelog regiona.
Pjesma se može poslušati i besplatno ,,skinuti” na službenoj BUKOWSKEE Soundcloud stranici, na linku:

Svoju svjetsku ,,live” premijeru pjesma ,,Amman” će doživjeti u Zagrebu na respektabilnom 66. Zagrebačkom festivalu 25. 01. 2019. godine, dok se regionalna premijera video spota, očekuje za nekoliko dana.