MAGAZIN PREPORUKA

RODITELJSTVO: Metju Mekonahi jednom rečenicom objasnio važnost očeva u vaspitanju djece

Metju je svestrani glumac, uvijek pozitivan i nasmijan, odličan sportista i uopšte čovjek koji ne krije strast za životom, a iako nijesmo baš stručni da ocjenjujemo njegove očinske sposobnosti, doista vjerujemo da je i na tom polju gotovo pa savršen.

O tome svjedoči jedan njegov citat zbog kojeg su ga horde obožavateljki zavoljele još više, kada je izjavio da vjerovatno nema bolje stvari koju jedan otac može pružiti svojoj djeci, a to je da ona svaki dan vide koliko volite njihovu majku. A čak i da nije riječ o njegovom izvornom citatu, zaista je lijepo kada tako nešto javno kaže jedna ovako popularna javna ličnost.

Naravno da svaki otac može i čini puno više od toga, ali način na koji se tata ophodi prema mami izuzetno je važna za njihovo poimanje ljubavi i poštovanja – nešto što se ne može naučiti riječima i teorijom već samo i jedino praksom.

Ne sumnjamo da njihovo troje djece odrasta u domu punom ljubavi i poštovanja, no isto tako mogli bismo reći da ta njegova slavna rečenica može i mora vrijediti i za majke.

Izvor: 6yka.com