Porto Novi
DRUŠTVO

AVIONSKA NESREĆA: Lubic oborio letilicu na slobodan dan

andreaslubitz-fidanzata-default

Lubic sa vjerenicom

Fokus današnjeg izvještavanja o nesreći koja se prije nekoliko dana desila na letu Barselona-Dizeldorf kompanije ,,Džerman vings“ je i dalje usmjeren na kopilota Andresa Lubica. Audio-snimak iz jedne od crnih kutija pokazao je da je on namjerno srušio avion sa 144 putnika i šest članova posade.

Istražitelji su našli iscijepanu poruku na stolu Andresa Lubica u kojoj mu je odobren slobodan dan zbog bolesti, a datum na tom dokumentu je na dan kada je Lubic srušio avion.

Istražitelji su juče pretresli porodičnu kuću u Montabaru i stan u Dizeldorfu. Zaplijenili su nekoliko stvari, uključujući kompjutere i tvrde da u njihovoj istrazi sada ima značajnih pomaka.

Andreas-Lubitz

Istražitelji izlaze sa zaplijenjenim kompjuterom iz Lubicovog doma

 

Izvršni direktor ,,Lufthanze“ Karsten Špor otkrio je da Lubicova obuka bila prekinuta 2009. godine, ali da je nakon što je prošao sve fitnes i psihološke testove, vraćen na posao. Špor nije želio da kaže razlog zbog kojeg je Lubicova obuka prekinuta.

,,Bild“ izvještava da je Lubic patio od depresije, te da je u vazduhoplovnoj školi u Feniksu ocijenjen kao ,,nesposoban za letenje“. Oni dalje navode da je Lubic proveo godinu i po na psihijatrijskom liječenju i da je 2009. dijagnoza bila ,,ozbiljni i jaki oblik depresije“. Imao je posebne medicinske preglede. ,,Bild“ takođe prenosi riječi neimenovanih policijskih izvora da je Lubic imao emotivnih problema sa djevojkom sa kojom je živio sedam godina.

Kolege avijatičari brane Lubica i kažu da javnost ne bi trebalo da donosi prebrze zaključke dok ne budu obezbijeđeni i podaci iz druge crne kutije, koji se tiču samih podataka leta.

Foto: Facebook/Twitter/Reuters