Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Zbog radova, višesatna obustava saobraćaja na dionicama Šavnik-Jasenovo Polje i Pljevlja-Gradac-Šula

Saobraća se po  suvim kolovozima. Duž klisura i usjeka mogući su nailasci na  sitnije odrone. Savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje svih ograničenja i zabrana definisanih postavljenom signalizacijom, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

Danas se, zbog obnavljanja središne horizontalne linije na magistralnom putu M-6, Šavnik-Jasenovo Polje, odobrava totalna obustava saobraćaja za teretna vozila, šlepere, vozila sa prikolicom, autobuse i kamione u vremenskom intervalu od 09 do 11 i od 13 do 15 sati.

Privremeno se za dane 05.07, 06.07, 08.07, 09.07. i 10.07. godine odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 11 do 13 sati zbog izvođenja asfalterskih radova na regionalnom putu R-18, Pljevlja-Gradac-Šula.

Privremeno se za dane 06.07. i 07.07, u terminu od 10.00 do 16.00 sati, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično, kao i povremena totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila, ne duža od 15 minuta, na putnom pravcu Kolašin-Jezerine zbog organizacije Međunarodne brdske auto trke.

Od 03.07.2024.godine pa do završetka radova, u tunelu Budoš, na magistralnom putu M-3, dionica Nikšić-Danilovgrad, saobraćaj će se odvijati naizmjenično u terminu od 21.00 do 05.00 sati zbog izvođenja radova na rasvjeti.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, I faza, dionica Nikšić-Kuside, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do totalnih obustava saobraćaja, ne dužih od 15 minuta, povremeno zbog izvođenja radova.

Na regionalnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. U intervalu od 12.00 do 14.00 sati obezbjeđuje se odvijanje saobraćaja u zoni gradilišta Sokolovina.

Na magistralnom putu M-2, dionica Poda-Berane, odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminima od 08.00 do 11.00 sati i od 14.00 do 17.00 sati zbog izvođenja radova na nestabilnoj kosini tunela Tifran.

Odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na naizmjenično na mjestima izvođenja radova, zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2, dionica Bijelo Polje-Barski Most, granični prelaz Dobrakovo.

Do 31.07. promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog izvođenja radova, a povremeno dolazi do totalne obustave saobraćaja, ne duže od 30 minuta, na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-1, Lipci-Kotor, u mjestu Dobrota, zbog izvođenja radova na adaptaciji trotoara, saobraćaj se obavlja jednom trakom naizmjenično na mjestu izvođenja radova.

Zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica-Bioče (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za autoput) saobraća se dvosmjerno, uz postavljenu signalizaciju.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

U Budvi, zbog rekonstrukcije ulica 22. novembar i Mediteranske, na snazi je obustava saobraćaja. 

Mn.M.