Porto Novi
NAŠE PRIČE SLAJDER

KALIOPI ZA MNE MAGAZIN: Pjesme s ,,Albuma” postaće najljepši spomenar našeg vremena

Foto: Ani Dimi

Makedonska muzičarka Kaliopi publici je nedavno podarila ,,Album”. Pjesme su po objavljivanju izazvale snažne emocije kod slušalaca. Takve reakcije stigle su i do nje, pa za MNE magazin kaže da će ,,Album” zasigurno postati ,,najljepši spomenar našeg vremena”
Njime Romeo Grill i ona slave 40 godina saradnje, a kao pjesmu, koja ima posebno mjesto u njenom srcu, iz tog zajedništva, kako ističe za MNE magazin, izdvaja ,,Vučicu”.

Foto: PR

Objavljen je ,,Album”. Tako jednostavno ime, a nosi toliko emocija i toliko snage. Kao da je najličniji album i Romea Grilla i Vaš. Kako ste ga Vi doživjeli?

– Ovaj album udahnjuje miris vremena koje smo oživjeli muzikom i tekstovima u 10 pjesama, koje su glavne slike koje će zasigurno po reakcijama publike postati najljepši spomenar našeg vremena.

Pjesme su izuzetno emotivne. Dajete oboje publici komad duše. Kada Vam je Romeo Grill dao pjesme, dok ste ih čitali, kakve su emocije one izazvale u Vama?

– Upravo kako ste i sami opisali, kao da mi je dao komad duše. A na to se jedino može odgovoriti na isti način. Zato osjećam veliku sreću i zahvalnost što živim ovaj život ispunjen emocijama koje sve više i više postaju najveći luksuz u svijetu u kome živimo.

Na ,,Albumu” slušaoci čuju i pjesme čije tekstove potpisujete. Što je bila pokretačka snaga, da kažete Želim na ovom albumu da dam svoj doprinos kao tekstopisac, da ljudi koji me vole čuju moj autorski rad?

– Iako već imam nekoliko potpuno autorskih albuma u svojoj karijeri, pravim muziku i tekstove, kako za sebe tako i za druge pjevače, rad sa Romeom je oduvjek bio najposebniji i najljepši proces rada u muzici. Uvijek nešto novo naučim od njega i za mene on je jedan od najvećih autora današnjice. Želja mu je bila da napišem sve makedonske tekstove na albumu, iako sam očekivala da će njegov rad biti potpun, pristala sam da se pridružim kreiranju i time dala svoj maleni doprinos ovoj priči 😊

Foto: Ani Dimi

,,Albumom” slavite i predivan jubilej, 40 godina saradnje sa Romeom Grillom. Kako je bilo sada sarađivati sa njim, u ovom periodu Vašeg života i da li imate pjesmu koju je napisao za Vas, a koja zauzima posebno mjesto u Vašem srcu?

– Zaista veliki jubilej, koji prije svega treba proslaviti srcem! Toliko godina i još uvijek isti osjećaj kao na samom početku. Radujemo se, strepimo i nadamo se svakoj inspiraciji i izazovu! Napisane su pjesme i pjesme… Sve su one i te kako obilježile moj put, al’ jedna je zasigurno moja lična karta… to je pjesma ,,VUČICA” 😊

Kada ćete pjesme s ,,Albuma” predstaviti na koncertu i publici u Crnoj Gori?

– Uskoro pjesme sa Albuma biće medijski predstavljene crnogorskoj publici, al’ ono što jedva čekamo su koncerti, kao najljepše mjesto susreta sa mojom publikom!

Bojana Radonjić