Porto Novi
SLAJDER SPORT

IGOR DROBNJAK: Ako nas posluži zdravlje i sreća imamo šanse da igramo na OI

Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće kvalifikacioni olimpijski turnir u Rigi koji je na programu od 2. do 7. jula, protivnici su Kamerun i Brazil.

Reprezentativac Igor Drobnjak kazao je za MNE magazin da se nada plasmanu na Olimpijske igre.

– Počinjemo pripreme 15. juna za kvalifikacije na OI, imaćemo i prijateljski turnir u Grčkoj koji će nam poslužiti kao dobra priprema. Nažalost dosta je starijih i iskusnijih igrača koji zbog povreda ili obaveza u klubovima nisu mogli da se odazovu, ali smatram da su igrači koji su na spisku najbolje što naša zemlja može sada da ponudi. Ako nas posluži sreća i prije svega zdravlje, da sve bude u redu i tokom kvalifikacija i na turniru imamo šanse da igramo sa svim reprezentacijama, što smo i pokazali na prošlom Svjetskom prvenstvu – poručio je Drobnjak.

U drugoj grupi su reprezentacije Letonije, Gruzije i Filipina, iz obje grupe po dvije selekcije plasiraće se u polufinale, a samo pobjednik turnira u Rigi ići se na Olimpijadu.

Drobnjak ističe da je plasman na Olimpijske igre san svakog reprezentativca bez dileme.

– To se uopšte ne dovodi u pitanje, svaki sportista bilo kojim sportom da se bavi i bilo koja da je njegova uloga u timu sanja o tome i to je vrh karijere – zaključio je on.

Podsjećamo, selektor Boško Radović objavio je širi spisak za kvalifikacioni turnir, a ovo su imena 17 pozvanih igrača: 

Kendrik Peri (Unikaha), Igor Drobnjak (SC Derbi), Petar Popović (Budućnost Voli), Fedor Žugić (Getingen), Jovan Kljajić (Gran Kanarija), Luka Bogavac (SC Derbi), Zoran Vučeljić (SC Derbi), Džona Radebau (Mursija), Dino Radončić (Bajern), Andrija Slavković (Budućnost Voli), Emir Hadžibegović (SC Derbi), Aleksa Ilić (Budućnost Voli), Vasilije Baćović (SC Derbi), Marko Simonović (Bešiktaš), Zoran Nikolić (Vojvodina), Filip Anđušić (Podgorica) i Nikola Vučevič (Čikago).

Ukoliko Crna Gora bude pobjednik turnira u Rigi, prvi put u istoriji plasiraće se na Olimpijske igre.

N. Petrović