Porto Novi
PREPORUKA SPORT

RSCG: Pozivnica uručena reprezentaciji u kojoj se nalazi sjedište IHF-a

Svjetska rukometna federacija (IHF) je odlučila da specijalnu pozivnicu za učešće na Svjetskom prvenstvu uruči Švajcarskoj.
Ništa od specijalne pozivnice za ,,lavove” za nastup na Svjetskom prvenstvu u januaru naredne godine, saopšteno je iz PR službe Rukometnog saveza Crne Gore.

– Svjetska rukometna federacija (IHF) je odlučila da specijalnu pozivnicu uruči Švajcarskoj, uz obrazloženje Izvršnog odbora da je odluka donešena ,,uzimajući u obzir više faktora, uključujući i sportske zasluge, nakon eliminacije od Slovenije u baražu poslije izvođenaj sedmeraca, kao i komercijalne razloge, jer je ostvarila najveći domet nakon detaljne analize” – navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore.

Evropska rukometna federacija (EHF) je ranije u pismu dostavljenom IHF-u navela da je Crna Gora na osnovu plasmana sa EHF Euro 2024 prva na listi zamjena, nakon čega su bile Švajcarska, Srbija, Gruzija i Farska Ostrva.

– Odluka ipak nije išla u našu korist… Rukometni savez Crne Gore je zvanično tražio vajld-kard, bili smo najbolje plasirana ekipa od svih koje su ga tražile, ali na kraju ipak poziv je uručen reprezentaciji u kojoj se i nalazi sjedište IHF-a  – piše u saopštenju Rukometnog saveza Crne Gore.

Crna Gora je, podsjećaju, u baražu dva puta poražena od Italije, koja će na velikim takmičenjima nastupiti nakon 27 godina pauze.