Porto Novi
BILI SMO BILI_SMO_IZDVOJENO

PODGORICA: Željko Samardžić i publika dva sata pjevali na ,,ljubavnoj adresi”

Jedan od najpopularnijih regionalnih izvođača Željko Samardžić, priredio je sinoć spektakl na Trgu nezavisnosti u Podgorici pred nekoliko hiljada posjetilaca.

Odličnu uvertiru u praznično veče napravio je Edo Abdović. Njegove numere ,,Ja ću i dalje da ti pišem pjesme”, ,,Čudna žena bješe Vera”, kao i brojni regionalni hitovi u Abdovićevoj izvedbi razgalili su publiku. Nastup je završio pjesmom ,,Podgorica”, kada je na trgu zapaljena baklja.

U 22 sata Željko Samardžić je stigao na Trg nezavisnosti, već tada ga je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, a zatim zapjevala zajedno sa njim pjesmu ,,Zato kradem” kada je izašao na binu. 

– Dobro veče, koliko divnog svijeta na jednom mjestu – tim riječima je Samardžić pozdravio ljubitelje onoga što on stvara decenijama, a oni su pokazali da su se uželjeli njegovih koncerata u glavnom gradu Crne Gore.

Poručio je Samardžić da je Podgorica oduvijek bila njegova ,,ljubavna adresa”, od davnih koncerata u ,,Morači” do danas, te je zatim čestitao Dan nezavisnosti.

Nizali su se hitovi ,,Grlica”, ,,Nisi ti za male stvari”, ,,Sve je moje tvoje”, a posebno emotivan momenat je bio kada ja Samardžić kazao da gdje god da nastupa uvijek pjeva i za Tošeta Proeskog, zatim su počeli taktovi pjesme ,,Ako odeš”.

Dva sata publika je uglas pjevala sa njim evergrin hitove, a u jednom momentu vatromet je obasjao Trg nezavisnosti.

Zamolio je Željko Samardžić da se ugase svijetla i da publika upali telefone kako bi zapjevao pjesmu svog pokojnog prijatelja Rođe Raičevića, koju je on obradio. Numerom ,,U tebe sam zaljubljen” Samardžić i publika poslali su ,,pozdrave iz Podgorice svim ljudima dobre volje”.

– Pamtiću ovaj koncert kao i svaki u Podgorici, nadam se da uskoro ponovo vidimo – kazao je Samardžić i za kraj otpjevao čuveni hit ,,Ljubavnik”.

N. Petrović